eskort samsun

ÜNYENETHABER

MECLİS ÜYESİ TUTUKLANDI

MECLİS ÜYESİ TUTUKLANDI
08 Kasım 2017 - 18:15

belediye-kendisine-yetki-verdi-baskan-kurtuldu

2014 seçimlerinde Perşembe Belediyesinde AK Partiden meclis üyeliğini kazanan Yavuz Aktürk Belediye meclisi tarafından Perşembe ilçesine yeni yapılacak TOKİ konutları hakkında bu işlemi yürütmek için para tahsil etme yetkisi verilmişti. Y.A. TOKİ için ev sahibi olacaklardan yaklaşık 40-50  kişiden topladığı 5 bin lira kayıt ücretini kendi açtığı banka hesabına yatırtarak dekontunu alıyordu.23439234_1700192639999100_1876075527_n

 

Kayıt parası veren vatandaşlar bu uygulamayı ilk önce Belediye başkanı Kemal Bahtiyar’a sözlü olarak  şikayet etmişler, başkan ise “Benimle ilgisi yok” diyerek dikkate almamıştı. Daha sonra AK Parti Perşembe ilçe başkanlığı kendisine istifa teklifi yapmış, Yavuz Aktürk da bu teklifi kabul ederek partiden sessizce istifa etmişti. Yavuz Aktürk yaklaşık 3 aydan bu yana bağımsız meclis üyesi olarak görev yapıyordu. Bağımsız olduğu gerekçesiyle Perşembe Belediyesi geçen ayki meclis oturumunda bu yetkiyi kendisinden alarak diğer AK Partili meclis üyesi Nedim Saka’ya verilmesine karar verdi.

 

Perşembe’de günün konusu haline gelen bu skandal olay hakkında bazı vatandaşlar Perşembe C. Savcılığına ve Ordu valiliğine şikayet ettiler. Ordu valiliği idari yönden, savcılık da adli yönden Y.A. hakkında soruşturma başlattı. Bu akşam üzeri Perşembe C. Savcılığında Y.A.nın ifadesi alındı. Savcılık tutuklama isteği ile mahkemeye sevk etti ve Yavuz Aktürk. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 

Meclis üyesi Yavuz Aktürk şimdilik tutuklanarak, kendisine yetki veren ve şikayetleri kulak ardı eden Belediye başkanı Kemal Bahtiyar’da böylece kurtulmuş oldu. Meclis üyesi Yavuz Aktürk topladığı  paraları yatıracak TOKİ’ye ait hesap bulunmadığını ve aldığı paraların bir çoğunu  sahiplerine geri iade ettiğini belirterek kendisini savundu.

DVDVDV

 

KAYNAK:ORDUYÖNGAZETESİ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-