eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Yapı Kullanım İzni”

“Yapı Kullanım İzni”
12 Mart 2015 - 1:18
Adana eskort Çukurova eskort Seyhan eskort Ankara eskort Mamak eskort Etimesgut eskort Polatlı eskort Pursaklar eskort Haymana eskort Çankaya eskort Keçiören eskort Sincan eskort Antalya eskort Kumluca eskort Konyaaltı eskort Manavgat eskort Muratpaşa eskort Kaş eskort Alanya eskort Kemer eskort Bursa eskort Eskişehir eskort Gaziantep eskort Şahinbey eskort Nizip eskort Şehitkamil eskort İstanbul eskort Merter eskort Nişantaşı eskort Şerifali eskort Maltepe eskort Sancaktepe eskort Eyüpsultan eskort Şişli eskort Kayaşehir eskort Büyükçekmece eskort Beşiktaş eskort Mecidiyeköy eskort Zeytinburnu eskort Sarıyer eskort Bayrampaşa eskort Fulya eskort Beyoğlu eskort Başakşehir eskort Tuzla eskort Beylikdüzü eskort Pendik eskort Bağcılar eskort Ümraniye eskort Üsküdar eskort Esenyurt eskort Küçükçekmece eskort Esenler eskort Güngören eskort Kurtköy eskort Bahçelievler eskort Sultanbeyli eskort Ataşehir eskort Kağıthane eskort Fatih eskort Çekmeköy eskort Çatalca eskort Bakırköy eskort Kadıköy eskort Avcılar eskort Beykoz eskort Kartal eskort İzmir eskort Balçova eskort Konak eskort Bayraklı eskort Buca eskort Çiğli eskort Gaziemir eskort Bergama eskort Karşıyaka eskort Urla eskort Bornova eskort Çeşme eskort Kayseri eskort Kocaeli eskort Gebze eskort İzmit eskort Malatya eskort Manisa eskort Mersin eskort Yenişehir eskort Mezitli eskort Erdemli eskort Silifke eskort Akdeniz eskort Anamur eskort Muğla eskort Bodrum eskort Milas eskort Dalaman eskort Marmaris eskort Fethiye eskort Datça eskort Samsun eskort Atakum eskort İlkadım eskort Adıyaman eskort Afyonkarahisar eskort Ağrı eskort Aksaray eskort Amasya eskort Ardahan eskort Artvin eskort Aydın eskort Balıkesir eskort Bartın eskort Batman eskort Bayburt eskort Bilecik eskort Bingöl eskort Bitlis eskort Bolu eskort Burdur eskort Çanakkale eskort Çankırı eskort Çorum eskort Denizli eskort Diyarbakır eskort Düzce eskort Edirne eskort Elazığ eskort Erzincan eskort Erzurum eskort Giresun eskort Gümüşhane eskort Hakkari eskort Hatay eskort Iğdır eskort Isparta eskort Kahramanmaraş eskort Karabük eskort Karaman eskort Kars eskort Kastamonu eskort Kırıkkale eskort Kırklareli eskort Kırşehir eskort Kilis eskort Konya eskort Kütahya eskort Mardin eskort Muş eskort Nevşehir eskort Niğde eskort Ordu eskort Osmaniye eskort Rize eskort Sakarya eskort Siirt eskort Sinop eskort Sivas eskort Şanlıurfa eskort Şırnak eskort Tekirdağ eskort Tokat eskort Trabzon eskort Tunceli eskort Uşak eskort Van eskort Yalova eskort Yozgat eskort Zonguldak eskort

Başkan  Musa Kıranlı’dan Açıklama

images

Köy tüzel kişiliği kalkarak köyden mahalleye ve belde belediyesi iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde elektrik aboneliği yapılması için “yapı kullanım izni” verilmesinde muhtarlarımızın yetkili olduğuna dair yeni yapılan düzenleme ile ilgili bilgilendirmek amaçlı yapmış olduğu açıklamada ;

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi ve Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa KIRANLI “Enerji iletimi dağıtımı ve temini ile doğru enerji kullanımı alanlarında Mesleki Teknik Eğitim almış, iş konularında özel kamu kuruluşları, okul, hastahane ve çeşitli sanayi kuruluşlarında proje ve teknik sorumlu olarak tecrübe kazanmış birisi olarak yaşamın her alanında yaşadığımız mesleki sorunlarımız meselelerimizi bir kenara bırakarak, ülkemizin, bölgemizin,ilimiz ilçemizin daha açık ifade edecek olursak, doğduğumuz, yaşadığımız memleketimizin kalkınması büyümesi  gelişmesi ve birlikte yaşadığımız insanların yaşam standartlarının yükselmesi için memleket ve toplumsal sorunları meseleleri kendi sorunlarımız meselelerimiz olarak kabul ederek ve asla siyasi kimlik taşımadan, aldığımız teknik eğitim ve bilgilerimizi, Teknik kimliğimiz ile bilgi ve birikimlerimizi kamuoyu ile paylaşmakta, birey olarak mutluluğu değil toplum olarak huzuru mutlu olmayı arzu ediyoruz. Bu nedenle hem birey olarak hem de Sivil toplum kuruluşu olarak farkındalığımız ortaya çıkıyor. Tüm bunları yaparken de kimseden herhangi bir beklentimizin de olmadığının bilinmesini istiyoruz

Büyükşehir kapsamında, Ordu ilimizin ilçelerinde, köyden mahalleye dönüşen ve Belde Belediyesi iken mahalleye dönüşen yerlerdeki Köy Yerleşik Alanı ve Civarı içinde yapılan inşaatlara elektrik aboneliği işlemleri sırasında mahalle muhtarları tarafından düzenlenen “Yapı İzin Belgesi” geçersizliği nedeniyle vatandaşlarımız elektrik abonesi olamamakta ziyadesi ile elektrik kullanamamakta ve maddi manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Yerel yönetimler vatandaşlarımızın bu mağduriyetini ortadan kaldırmak amaçlı Söz konusu yapı izin belgesi, sorumlu belediyelerin ilgili birimlerince proje onayı ve fen kurallarına uygunluğu neticesinde muhtarlara verilen tebliğ yazısına istinaden yine muhtarlıklar tarafından sorumluluk alınarak imzalanması ile çözümlenmekteydi. Bunun içinde vatandaşlarımız az denilmeyecek miktarlarda maddi yük altına girmekte, kimileri de inşaat yapmaktan vazgeçmekte hatta bu çağda gaz lambası v.b. başka aydınlatma imkanlarınıkullanmaya yönelmek zorunda kalmışlardır.

Muhtar; köy ve mahalle tüzel kişiliğinde yönetimin başında bulunan, seçilmiş kişidir. Sorumluluk alanları sınırları dahilinde bulundukları köy ve mahallede dirlik ve düzeni sağlarlar.

Muhtar genel yönetimin temsilcisi sıfatıyla yasa ve hükümleri halka duyurmak ve uygulatmakla sorumludur. Muhtar devlet ile halk arasında köprüdür. Muhtar taraf değil milletin temsilcisi hizmetçisidir.

Hepinizin bildiği önemli olduğunu düşündüğüm bu konuları kısa olarak hatırlatmak istedim. Bu sorumluluklar içinde; Mahalle ve köy muhtarlarının görev ve sorumlulukları ile haklarının da birbirlerini karşılaması gerektiğine ve muhtarlarımızın daha iyi beklentileri hak ettiğine yürekten inanıyorum.

Doğrudan bağlantılı olmasa da  bir geçiş, yetki-yasa uygulama kargaşası olduğunu düşündüğümüz fakat ne yazık ki çıkar bekleyenlerin Büyükşehir olma ile olumsuz bağlantı kurulduğunu düşündüğümüz bu konuda yaptığımız araştırmalar, ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda yaptığımız görüşmeler ve yaşanılan mağduriyet buna benzer konuları ilgili yöneticilerimizle yapılan yazışmalar ve görüşmeler neticesinde ki; başta büyükşehir belediye başkanımız, genel sekreterliği ve genel sekreter yardımcısı, büyükşehir belediyesi imar ve şehircilik daire başkanlığı, Yedaş İl müdürlüğü, Ünye belediye başkanımız, belediye başkan yardımcılarımız ve şehircilik müdürümüz, yedaşünye ilçe müdürlüğümüz, bu yaşanılan mağduriyete sessiz kalmayarak ilgili yasa ve yönetmelikleri tekrar tekrar dikkatlice okuyarak vatandaşımızın lehinde yorumlayarak, bölgemizde yaşanılan bir sorunu ortadan kaldırmışlardır. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyorum.

Değerli arkadaşlar, bir ilde, ilçede, köyde, mahallede yaşadığımız sorunlar mutlaka olabilir. Biz inanıyoruz ki; il yada ilçede, kamu kurum ve kuruluşları amir ve yöneticileri, yerel yönetimler, seçilmişler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, küçük orta ölçekli işletmeler, esnaflar ve halkımız hep birlikte uyum içerisinde istişare içerisinde olduğumuzda inanın ortada hiçbir sorun kalmayacaktır.

Bu nedenle bizde aldığımız teknik eğitim ve bulunduğumuz konum itibarı ile sorumluluklarımızın da bilinciyle yaşanılan bu mağduriyeti ilgili amir ve yöneticilerimiz ile görüştük. Ve 3194 sayılı imar kanunun 8. Maddesi (g) fıkrası Ek: 12/7/2013-6495/73 md. si “büyükşehir belediyesi sınırının il sınırı olması nedeniyle mahalleye dönüşen  nüfusu 5.000 nin altında kalan ve kırsal yerleşim özelliği devam eden yerlerdeki uygulamalar, büyükşehir belediye meclisince aksi bir karar alınmadıkça, uygulama imar planı yapılıncaya kadar 27. Madde hükümleri yürütülür denilmektedir. Aynı madde “belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda yapılacak konut entegre tesis niteliğinde olmayan yapılar haricindeki basit yapılar için de yapı ruhsatı aranmayacağı ifade edilmektedir.

Bu kanun gereği;  Köy tüzel kişiliği kalkarak köyden mahalleye ve belde belediyesi iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde elektrik aboneliği yapılması için yapının fen ve sağlık kurallarına uygun yapılması kaydıyla “yapı kullanım izni” verilmesinde muhtarlarımızın yetkili olduğuna dair yeni yapılan düzenlemeyi sizlerle paylaşmak ve bilgilendirmek istedik. Halkın haber almasını sağlayan ve bu yönde başarılara imza atmış olan Ünye’mizin basın mensuplarına bizleri yalnız bırakmadıkları için şükranlarımız sunuyorum. Toplantımıza katılımlarınız ve duyarlılığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Adana escort Alanya escort Anadolu yakası escort ankara escort Antalya escort Ataköy escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bahçelievler escort Bahçeşehir escort Bakırköy escort Başiktaş escort Beylikdüzü escort Bodrum escort Bursa escort Denizli escort Diyarbakır escort Esenyurt escort Eskişehir escort Etiler escort Fatih escort Gazinatep escort Halkalı escort istanbul escort İzmir escort İzmit escort Kadıköy escort Kayseri escort Kocaeli escort Konya escort Kurtköy escort Kuşadası escort Malatya escort Maltepe escort Mecidiyeköy escort Mersin escort Nişantaşı escort Pendik escort Samsun escort Şirinevler escort Şişli escort Taksim escort Ümraniye escort ataşehir escort kartal escort