eskort samsun

ÜNYENETHABER

İKİNCİ YARIYIL ÖNCESİ OKUL GÜVENLİĞİ ELE ALINDI

İKİNCİ YARIYIL ÖNCESİ OKUL GÜVENLİĞİ ELE ALINDI
02 Şubat 2018 - 17:35

aasa

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında okul güvenliği konulu toplantı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda düzenlenen toplantıda, Okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması, kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ile okul servislerinin kontrolü gibi birçok konu ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Güney; “özel servis araçlarında ne gerekliyse, devletin taşımacılık yaptığı kurumlarda da o standartların aranması gerekiyor” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney:

“Okul güvenliğiyle ilgili toplantı yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikli okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye açıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması, kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocuklarımızın okul servisleriyle güvenli bir şekilde taşınması ve benzeri konular başta olmak üzere illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar başkanlığında belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları, okul aile birliği temsilcileri eğitim öğretim konusunda uygun görünecek diğer paydaşların katılımlarıyla değerlendirme raporu ile beraber bakanlığımıza gönderilmesi şeklinde İç işleri bakanlığından gelen yazının özeti bu. Bizim burada bugün değerlendireceğimiz konular öncelikli okul güvenliği.”

Ünye’de 18 Okulda 18 Güvenlik Görevlisi…

Kaymakam Güney: “Okullarımızda İŞKUR’la işbirliği içerisinde okul güvenliğine dair 18 özel güvenlik görevlisi görevlendirmesi yaptık. Okul servis araçlarıyla ilgili olarak her geçen gün çıta biraz daha yükseliyor. Aslında olması gerekenler hemen, hemen devletin her kademesinde bilinen konular. Bugün özel servis araçlarından ne isteniyorsa, özel servis araçlarında ne gerekliyse devletin taşımacılık yaptığı kurumlarda da o standartların aranması gerekiyor. Özel servis araçlarında da ihtiyaçlardan, edinilen tecrübelerden kaynaklı iyileştirmeler, geliştirmeler yaşandı. Bizim hedefimiz devletin yaptığı taşıma kapsamındaki yaptığı taşımacılıkta da aynı seviye ve aynı hedeflerle örtüşür bir şekilde standartları getirmek. Emniyetimiz, jandarmamız, milli eğitimimiz, okul idarelerimiz bu konuda artık ne yapmaları gerektiğini sıkıntının, tehlikenin ne olduğunu biliyorlar” dedi.

Okul güvenliğiyle ilgili ilk yarıyılın değerlendirmesi yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal: “Biz şehir merkezinde özellikle güvenlik sıkıntısı yaşama ihtimalimizin olduğu okullarımızda ve o bölgelerde güvenlik görevlileri tahsis ettik. 18 güvenlik görevlisini aaaliselerimiz başta olmak üzere şehir merkezindeki ortaokullarımıza ve ikili öğretim yapan okullarımıza verdik. Bu güvenlik görevlilerimizin gerçekten okullarımızın güvenliği noktasında nasıl bir çıktısı oluyor bunun neticesini okul müdürlerimizle zaman zaman değerlendiriyoruz, ama mahalle muhtarlarımızın da bu noktadaki görüşleri bizim için çok önemli. Biz genel itibari ile üzerimizdeki güvenlik yükünü neredeyse %60-%70 oranında aldılar diyebilirim. Bir diğer konu olan okul bahçelerinin aydınlatmaları noktasında Sayın Kaymakamımız bize yardımcı oldular. Elektriğin harcanması noktasında Yedaş yükü okullarımıza yüklediği için biz okullar olarak biraz tasarruflu hareket etmek durumunda kalıyoruz. Bu maliyetimizi artıyor nihayetinde okullarımızın ödenekleri bu noktada sıkıntılı. Kaledere ilkokulunda olduğu gibi direk problemlerimiz de var. Okulun dışarıdan içerinin aydınlatılması gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntımızı da atlatacağız.”

“Kantin Denetimleri Önem Verdiğimiz Bir Konu”

Milli Eğitim Müdürü Uysal: “Kantinlerimizi Şube Müdürümüz Bahri Aslışen başkanlığında birinci dönem iki defa denetimizi gerçekleştirdik. Bunun ikinci dönem denetimlerini de mevzuat gereği neler gerekiyorsa kantinlerimizde onun satılması, iş güvenliğinin dikkat edilmesi noktasında denetimlerimizi yine gerçekleştireceğiz. Her okulumuzun ilgili müdür yardımcısı, Jandarma ve Emniyetimizle irtibat içerisinde. Okullarda güvenliği etkileyen iç ve dış faktörler hakkında biz birtakım tespitler yapıyoruz. Özellikle uyuşturucu kullanımında velileri ve öğrencileri bilgilendirme noktasında Rehberlik Araştırma Merkezimiz ve okul rehberlik öğretmenlerimizle bir çalışma yapıyoruz” dedi.

“İstismar konusundan ufak bir duyum dahi olsa milli eğitimden önce savcılık makamına iletilmesini rica ediyoruz” diyen Uysal: “İstismar konusunda bizim ve başsavcılığımızın ilk irtibata geçti rehberlik öğretmenlerimizdir. Biz istismar konusundan ufak bir duyum dahi olsa savcılık makamına iletilmesini rica ediyoruz. Ayrıca bu konuda rehber öğretmen arkadaşlarımızı bilgilendirme çalışması yaptık. 8 Ocak tarihinde okul servislerimizin denetimizi gerçekleştirdik. Birtakım sıkıntılar çıktı ve gerekli işlemler yapıldı. Bir diğer sıkıntımız devamsız öğrenciler ve bunlarla ilgili yapılan çalışmalar.  İlçemizde %1.22 gibi devamsız öğrenci kitlemiz var. Türkiye ortalaması olarak bu devamsızlığı %1’iin altına indirmemiz gerekiyor. Bu anlamda gerekli çalışmaları yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Okul Kameraları Emniyet Müdürlüğünün Sistemine Entegre Olacak…aea

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu: “Okullarımızda görev alan polislerimiz, ekiplerimiz mevcut. Ünye’miz ilçe olarak şanlı bu durumda, uyuşturucu ile ilgili mücadelede il merkezinden denetleme olduğu halde Ünye ilçemizde uyuşturucuyla ilgili mücadele şube büromuz mevcut. Kamera konusunda kameralarla ilgili bizim kendi emniyet müdürlüğümüzün kamerası arızalıydı, göreve geldikten sonra %80’lik bir kısmını onardık. Tam %100 olarak faaliyete geçtiğimiz anda, milli eğitimden bize entegre olacak kameralar varsa onları entegre edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

12 Servis Şoförünün İş Haddi Fes Edildi…

Trafik ve Asayiş timleriyle sürekli sahada olduklarına dikkat çeken İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk: “Kendi trafik timlerimiz ve asayiş timlerimizle milli eğitim müdürümüzün planladığı denetimler haricinde sürekli sahadayız. Servis şoförlerine hem eğitici, hem asöğretici şekilde direk cezalandırma değil, bir fırsat vererek yönetmelikte gerekli olan sağlanması gereken standart neyse ona ulaştırmaya çalıştık. Servis şoförlerimizin özel yada milli eğitimin hepsinin ayrımını yapmadan arşiv araştırmalarını yaparak 33 tane servis şoförünün geçmişe dayalı sabıka yada içlediği suçlardan dolayı olan görüşümüzü milli eğitime bildirdik. Milli eğitimim müdürlüğümüz yaklaşık 12 tanesinin iş haddini fes etti. Okullarımızdan sorumlu kolluk görevlilerimizi aynı şekilde belirledik. Devriyelerimizle okulların başlangıç ve bitiş saatlerinde o bölgede olmaması gereken şahısların ayıklanması konusunda çalışmalarımız oldu. İkinci dönemde artık belirli standartları sağladık servis şoförlerine, artık gerekli standart neyse ona ulaşmayanların bu işte yeri yok diyerekten biz gerekli cezai müeyyideleri uygulamaya başlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen Okul güvenliği konulu toplantıya Kaymakam Güney başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, daire amirleri, okul müdürleri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları katıldı.

aaaa

aa

ae

aaaaa

FFFSD

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-