eskort samsun

ÜNYENETHABER

YAŞLI VE HASTA BAKIMLARINI MESLEK LİSELİLER ÜSTLENECEK

YAŞLI VE HASTA BAKIMLARINI MESLEK LİSELİLER ÜSTLENECEK
14 Şubat 2018 - 13:16

a

Ünye Kaymakamlığı başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İşbirliği ile “Meslek Lisesi Hayata Değer Katıyor” adlı proje tanıtımı gerçekleştirildi.

“Meslek Lisesi Hayata Değer Katıyor” projesi kapsamında ilçede ikamet eden evde yaşlı ve hasta bakımları, görevlendirilecek öğrencilerle gerçekleştirilecek.

SYDV 110 bin 128 TL’lik finansmanına hayat bulacak projeyle ilgili bilgi veren Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Ünyeli gençler bu projenin ehemmiyetinin idraki içerisinde olacaktır” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Son derece önemsediğimiz projelerden biri de, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı marifet ile hazırlanıp sunulan, evde yaşlı ve hasta bakım projesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanılan “Meslek Lisesi Hayata Değer Katıyor” projesi. Bizler birçok ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yaşlı, engellilerin evde kendisine yardım edecek olan vatandaşlarımıza yönelik olarak onların kişisel hijyen, ev temizliği ve bakımı konusunda projeler hazırlayıp, bunlar Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları marifetiyle finansal destek sağlanarak hayata geçiriliyor. Bu projedeki hedef kitlemiz yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın birçoğuna evde bakım hizmeti adı altında devletimiz tarafından maddi destek ödeniyor. Projemizin kapsamı bu aileler değil.”

Projenin Finansmanı 110 Bin 128 TL…aa

Kaymakam Güney: “Yaşlı olduğu halde değişik sebep ve gerekçelerle huzur evine gitmeyen, evinde kendisine bakacak şartlarda bir yakını olmayan, yalnız başına yada eşiyle birlikte yaşayan birçok vatandaşımız var. Bu insanlarımızın ihtiyaç duyduğu o şefkat elini onlara uzatarak hem onların ihtiyaçlarını giderirken hem de gençlerimizin yardım etme hazzına vararak hayatın sadece maddi imkânlardan ve menfaatlerden ibaret olmadığı,  insanları maddi lezzetlerden daha ziyade yardım etmek gibi manevi lezzetlerinde doyurduğunu yaşayarak öğreteceği bir projedir. Yoksa biraz öncede ifade ettiğimiz gibi yerel yönetimlerimiz, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız, Türkiye’de bu projeye benzer onlarca projeyi hayata geçiriyor. İlimiz ve ilçemizde zaman zaman bu ve benzer projeler yürütülüyor. Projenin maddi ve finansman kısmını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından 110 bin liralık proje desteği almış bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’ye örnek olacak bir projedir…

Güney: “Kendi meslekleriyle ilgili staj yapmak isteyen öğrencilerimizin içi dolu, dolu pratiklerini arttıracak şekilde staj yapmalarına imkan verecek şekilde milli eğitim müdürlüğümüzün koordinasyonunda, okul müdürlerimizin öncülüğünde engelli, yaşlı vatandaşlarımızın evlerinin ziyaret edilerek velilerinin de muvafakati alındıktan sonra tesisatla, elektrikle ilgili bir sıkıntı varsa tespit edip giderdiği, tansiyonlarının ölçüldüğü, ilaçlarının kontrol edildiği, saçlarının, sakallarının kesildiği tabir yerindeyse gençlerimizin yaşlılarımıza, engellilerimize evlat mesafesine gelip sadece maddi ihtiyaçlarının değil yalnızlık içerisinde gereksinim duydukları o insan sıcaklığını, evlat sıcaklığını hissettirebildikleri güzel bir proje içeriği olarak görüyoruz.  Bu ve bunun gibi projelerimizde Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerimiz yer alıyor, ama bundan sonra İmam Hatip Lisesi öğrencelerimizi de aramızda görmek istiyorum. İmam Hatip Lisesinin şuurlu ve bilinçli gençleri de bu proje içinde yer alırlarsa, hem böyle güzel bir projenin paydaşı olurlar, hem de manevi anlamda güzel destek sağlamış olurlar. Bu proje okul müdürlerimizin ciddi ve mesai sarf etmesiyle sahiplenmeyle hayat bulacaktır. İlk olması ve birçok kurumu ilgilendirmesi noktasında kapasite oluşturma anlamında ilk başlarda sıkıntılar yaşayabilirsiniz, ama bu proje bir ilktir, son olmayacaktır. Bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Milli eğitimin temel ilke ve hedeflerini özellikle mili ve manevi değerlerimizin gelecek nesillere anlatılması ile yaşatılması notasında çok anlamlıdır. Ünyeli gençler bu projenin ehemmiyetinin idraki içerisinde olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

ddddvd1

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-