eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE OKUMA YAZMA BİLMEYENLERE KURS

ÜNYE’DE OKUMA YAZMA BİLMEYENLERE KURS
14 Şubat 2018 - 12:03

aaaaa

Ünye Hem Okuyor, Hem Yazıyor projesi kapsamında ilçede okuma-yazma bilmeyen kişilere kurs düzenlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre İlçede 8 bin 130 kişinin okuma-yazma bilmediği belirtilirken, 2018 yılı sonuna kadar hedef kitlenin %50’sinin kursa tabi tutularak okuryazar olmaları hedefleniyor.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney “Ünye Hem Okuyor, Hem Yazıyor” projesine destek ve katkı sunmak isteyen herkese çağrıda bulundu.

Kaymakam Güney, proje kapsamında din görevlileri, eğitimciler, sağlıkçılar başta olmak üzere herkese büyük görevler düştüğüne de dikkat çekti.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney:

“Halk eğitim müdürlüğümüzde yaygın eğitim genel müdürlüğümüzün koordinasyonunda Milli Eğitim bakanlığımızca illerde valiler, ilçelerde kaymakamların himayelerinde okuma yazma kursları murtart olarak devam etmektedir. Fakat bizim murtart kurslarımızla istediğimiz sonuçlara aulaşamayacağımız görüldüğünden Sn. Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Sn. Emine Erdoğan himayelerinde yeni bir okuryazarlık seferberliği başlatılmış Şubat ayı itibariyle tüm Türkiye’de bu çalışmalara start verilmiş İlçemizde de bu kapsamda zaten başlamış olan proje çalışmaları bu seferberliğinde ön gördüğü ilkeler ve prensipler çerçevesinde yürütülecektir.  İlçemizle ilgili rakamlara baktığımızda TUİK verilerine göre 2016 yılı sonu itibariyle ilçemizde 8 bin 130 kişi okuma yazma bilmemektedir. Tabi TUİK rakamları total bir istatistiki veriyi ifade ettiği için bizler bizzat kim hangi adreste ikamet ediyor, okuma yazma bilmeyenler kimlerdir şeklinde bir bilgiye kişisel bilgilerin gizliliği prensibi çerçevesinde şuan itibariyle sahip değiliz. Bu rakamlar eğitim, öğretim çağı dışında olan 18 yaşının üzerindeki vatandaşlarımızı kapsamaktadır. Çoğunluğu da maalesef bayan vatandaşlarımız.”

Biz Ünye’yiz Hedeflerimiz, Düşüncelerimiz Büyük…

Cehaletle mücadelenin ilk adımının okuma yazma olduğuna değinen Kaymakam Güney: “İlçemizdeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tamamının verisini değerleyerek hedef kitlemize ulaşıp anketler yapıp onların okuma yazma kurslarına katılmaları konusunda bir çalışma içerisinde bulunacağız. Bu çalışmalarımızda okul müdürlüklerimiz kendi eğitim bölgelerinde, öğretmenlerimizin sınıf öğretmeni oldukları öğrencilerin velileri başta olmak üzere sahada yoğun bir çalışama içerisine girerek önümüzdeki 2 ay içerisinde sağlıklı gerçek bir veri tabanına ulaşacağımız hedef kitleyi belirleme noktasında veri tabanımızı oluşturmayı düşünüyoruz. Sağlık müdürlüğümüz ve aile hekimlerimizin yapmış olduğu çalışmalardan da istifade etmeyi düşünüyoruz. Cehaletle mücadele konusunda dinin ve din görevlilerinin ne kadar önemli bir misyon ve fonksiyon yüklendiği hepimizin malumudur. İlk emri oku olan İslamiyet dinine yoğun bir şekilde müntesip olan vatandaşlarımızın cehaletle mücadele etmeleri ve cehaletle mücadelenin ilk adımı olan okuma, yazma öğrenmeleri manevi bir görevdir de aynı zamanda. Bu konuda ilçe müftülüğümüz ve din görevlilerimizde kendi cami bölgelerinde hane ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızdan okuma yazma bilmeyenlerin tespitlerini verilerini değerleyip aynı zamanda okuma yazma kurslarına devamlarının nedenli ehemmiyet arz ettiğini ve manevi birde görev olduğunu kendilerine anlatacaklar. Biz Ünye’yiz diyoruz, hedeflerimiz, düşüncelerimiz büyük, hedeflere ulaşmada adımları sağlıklı, sırayla atmak ve emin adımlarla yürümek durumundayız” dedi.

2018 Yılı İçerisinde 4 bin 65 Kişi Okuryazar Olacak…

Güney: “8 bin 130 vatandaşımızın tamamına yakınının bundaki başarıyı %95 oranında tespitini yapmak, bu tespiti okullarımız, muhtarlıklarımız, imamlarımız, sağlık müdürlüğümüz ve bütün gönüllülerle ‘ülkemin, ilçemin kalkınmasında benimde bir payım olsun, bu davada bende varım’ diyen herkesi bu kampanyaya destek olmaya, destek vermeye davet ediyorum. Kitlelere ulaşmada sosyal medyayı da aktif olarak kullanma ve farkındalık oluşturmalıyız. Hutbelerde vaazlarda da din görevlilerimiz bunu bir görev addederek vatandaşlarımızı cemaatimizi bilgilendirmeli ve imkânlarını azami derecede ortaya koymalıdır. Cehaletle mücadelenin ilk adımı olan okuma, yazma öğrenme konusunda kısacası görev herkesindir. Bizler 8 bin 130 kişilik hedef kitlemizin 2 a içerisinde doğru ve güncel bilgilerle asgari %95’ine ulaşarak tespitlerini yapmak ve 2018 yılı içerisinde de tespit edeceğimiz bu hedef kitlemizin %50’sini okuma yazma kurslarına tabi kılarak kurs aldıracağız. Yine kursa katılanlarında %50 sine belge düzenleyip okuryazar durumuna, konumuna getirmek istiyoruz. Hedefimiz budur, bu hedefi hep beraber gerçekleştirecek kapasite ve iradedeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ddddvd1

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-