eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE 14 OKUL DAHA BEYAZ BAYRAK ALDI

ÜNYE’DE 14 OKUL DAHA BEYAZ BAYRAK ALDI
14 Şubat 2018 - 13:33

ab

2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu protokol kapsamında Ünye’de 14 okul daha beyaz bayrak almaya hak kazandı.

İlçe genelinde 25 devlet okulu ve 4 özel okul olmak üzere toplamda 39 okul beyaz bayrak alırken, 39 okul daha beyaz bayrak almaya aday.

Ünye Kaymakamlığında düzenlenen programla Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal tarafından 14 okula beyaz bayrakları takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal: “Beyaz bayrak kriterleri, beyaz bayrağın nasıl verildiği, süresi bunlar tabi protokol çerçevesinde belirtilmiştir. Beyaz bayrak sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığının 2015 yılında yapmış olduğu bir protokol çerçevesinde veriyoruz. Burada aaacaönceliğimiz halk sağlığını ön planda tutarak okullarımızın hijyeni, temizliği, sağlıklı bir eğitim-öğretim ortamı hazırlanması amacıyla oluşturulmuş kriterleri yerine getiren, okullara verilen bir bayraktır beyaz bayrak. Üç yıl içerisinde okullarımız bu hijyenik ortamlarını yerine getirilmesi gereken koşulları yerine getirmeye devam edecekler. Ancak beyaz bayrak alamayan okullarımızda 1 yıl sonra aynı şartları yerine getirdiklerinde beyaz bayrak almaya hak kazanıyorlar. Protokolün süresi 4 yıl ancak taraflar protokolü sonlandırmadığı sürece, protokol kendiliğinden bir 4 yıl daha uzamakta.”

Yüz Üzerinden Doksan Alan Okullara Beyaz Bayrak…

Uysal: “Okullarımız beyaz bayrak alırken, sağlık bakanlığından, yani halk sağlığı müdürlüğünden 2, milli eğitim bakanlığından sağlık meslek lisesinden 2 öğretmenimiz gözlem yaparak okullarımızın okul çevresi, bina içi, koridorlar, sınıflar, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, spor salonu, tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, tuvalet ve lavabolar, içme suyu, kantin, kooperatif, yemekhaneler, il yardım imkanları gibi yaklaşık 80 civarında bu müştemilatları inceleyerek okullarımızın bu şartları taşıyıp, taşımadıklarına bakarak 100 üzerinden 90’ı alan okul müdürlüklerimize beyaz bayrak takdim edilir. İlçemizde şuanda özel ve genel olmak üzere 39 okulumuzda beyaz bayrak bulunmakta, 39 okulumuzda da beyaz bayrak bulunmamaktadır. Yani 39 okulumuzda beyaz bayrağa aday, 35 devlet okulları ve 4 özel okulumuzda beyaz bayrak bulunmaktadır” dedi.

“Okullar Öğretim Yerleri Değil, Eğitim Yerleri”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Bu bayrakların gelişi güzel verilmediğini sizlerde biliyorsunuz, bunun bir karşılığı var. Geçen yılki aabbeyaz bayrak takdimi esnasında beyaz bayrak almak kadar, o beyaz bayrağı da kirletmemek adına o bayrağı da indirmemek esastır demiştik. Tabi bu konuda okullarımızda bir hassasiyet oluşmuş, okullar biraz önce ifade ettiğim gibi öğretim yerleri değil, eğitim yerleri. Değerler eğitimi konusunda bizlerin vatandaşlarımızı bilinçlendireceğimiz, yetiştireceğimiz yegane yerlerimiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bayramca Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Ünye Özel Doğa Anadolu Lisesi, Şehit Fatih Efiloğlu Ortaokulu, Tekkiraz İmam Hatip Ortaokulu, Tekkiraz Ortaokulu, Ticaret Borsası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Ticaret Borsası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Birinci kademe ve İkinci Kademe, Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ünye Anaokulu, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi, Ünye Özel Tema Anaokulu ve Yeşilkent Şehit Mustafa Güler İlkokulu’na Kaymakam Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uysal tarafından beyaz bayrakları takdim edildi.

aaaaa ddddvd1

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-