eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’nin İlk ve Tek Butik Çikolata Atölyesi Açıldı

Ünye’nin İlk ve Tek Butik Çikolata Atölyesi Açıldı
14 Şubat 2018 - 16:38

as

Ünye’nin ilk ve tek butik çikolata atölyesi açıldı.

aa

3 Ticaret Odası’nın ortaklaşa yürüttüğü İş’de Kadın Projesi Ünye’de hayat buldu. Proje kapsamında eğitim alan Ünyeli Girişimci Demet Topçu Helvacı 14 Şubat itibariyle Atatürk Mahallesinde butik çikolata atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Ünye’nin ilk ve tek butik çikolata atölyesi açılışına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ve çok sayıda kişi katıldı.

aasHayırlı olsun” dilekleriyle kesilen kurdelenin ardından katılanlar işletme hakkında Demet Topçu Helvacı’dan bilgi aldı.

Helvacı: “Ben 3-4 yıldır bu işi çok istiyordum. Biz çikolatamızı işlenmiş bir şekilde alıyoruz belli bir sıcaklıkta eritiyoruz ve onları işleyip sunuyoruz. Proje kapsamında KOSGEB, Ticaret odaları ve fakültemiz vardı, her şekilde bizi desteklediler ”dedi.

Aynı zamanda Ünye Çikolata markasının patentinin de alındığını ifade eden Helvacı bir gün önceden verilen siparişlerin ertesi günü hazırlandığını belirtti.

Ünye’nin fındık ve çikolata ikilisinden bir marka oluşmasının sevindirici olduğunu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’ye özgü tat ve görünümde imal edilecek çikolataların tanıtıma da katkıda bulunacağını düşünüyorum. Markalaşma yolunda da çalışmalar yaptıklarını öğrendik. Bizim Ünye’nin tanıtımı adına yaptığımız Kültür Yolu güzergahı içerisine bu butik çikolatayı da alarak daha çok vatandaşa ulaşmasını sağlayacağız. 2017 yılında 514 işyeri ruhsatı verildi. 2018’de de aynı hızla gidiliyor. Bu da bize ekonomik çarkın döndüğünü gösteriyor. Ben işletmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “çok anlamlı ve özel bulduğumuz bu açılışa bütün protokol ile katıldık. Ulusal bir marka olarak çalışma yapılırsa Ünye’nin marka değeri artacaktır. Hem yerelliği ifade eder, hem de uluslararası standartlara uygun olacak şekilde yapacağınız çalışmalar Ünye adına güzel olacaktır. İşletmenin Ünye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

aaaaa

aas

 

ddddvd1

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-