eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Gelecek Sezona Daha Güçlü Geleceğiz

Gelecek Sezona Daha Güçlü Geleceğiz
19 Mart 2018 - 21:25

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla sona eren TFF Kadınlar 3.Lig 5.Grup’ta bu sezon ilk kez mücadele ederek sezonu 5. sırada tamamlayan Ünye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Ünye Gücü FK Kadın Futbolu takımı önümüzdeki sezon daha güçlü bir şekilde ligde var olmanın planlarını yapıyor.

 

Bu sezon ilk kez sahaya inerek Ünye’yi TFF Kadınlar 3.Lig 5.Grup’ta temsil eden Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı gelecek sezonun planını şimdiden yapıyor. Ünye’ye kadın futbolunu sevdirdiklerini ve zor imkanlara rağmen 3.Lig’deki test sezonu olarak adlandırdıkları 2017-2018 sezonunda amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Ünye Gücü FK Kadın Futbol Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, gelecek sezon için şimdiden kolları sıvadıklarını ifade etti. Başlangıçta kadın futboluna yönelik negatif algısal bakışı düzgün bir yapılanmayla ve titiz çalışmalarla pozitif yönde değiştirmeyi başardıklarını ifade eden Muhammet Kışla, Ünye 1957 Spor’dan sonra sporseverlerin takımımız dediği kadın futbol takımını ilgi odağı haline getirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hem takım hem de oyuncu bazında tecrübe kazandık

Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla açıklamasında; “Başlangıçta ne kadar zor bir işi üstlenmiş olduğumuzun idrakinde çıktığımız bu yolda 12 hafta süren lig maratonunu geçtiğimiz hafta Erbaa’da oynadığımız maçla bitirmiş olduk. Erbaa deplasmanında oyunsal anlamda görmek ve pratiğe dökmek istediklerimiz vardı. Kısmen bunları sahaya yansıttık, sonuçta ligde iddialı olan rakibimizin 3.’lük için kendi sahasındaki avantajını değerlendirerek kazanması gerekiyordu. Nitekim de öyle oldu. Maça iyi başlamıştık ve pozisyonlarımız da vardı. İyi giden işler geriye düştüğümüz iki golden sonra tam toparlandık derken kalecimiz Miray’ın kırmızı kart görmesi sonrası bozuldu. Yedek kalecimizin yetersiz olması ve eksik oynamamız bizi oldukça zor durumda bıraktı ve 10 kişi ile girdiğimiz pozisyonlarda final vuruşlarını da yapamadık. Ligi şu halde 5. sırada bitirdik. İlk sezonumuzda hem takım düzeyinde hem de oyuncu bazında tecrübe kazandık diyebilirim. Tabi ligin 12 haftada bitmesi esasında oyuncu tecrübesi açısından yeterli değil. Sezon boyunca en az 20’nin üzerinde maç yapmak gerekiyor. Bulunduğumuz, ligi bitirdiğimiz yerden memnunum. Bu ligde var olmak önemliydi. Vardık ve ses getirdik. Güçlü ve iddialı takımların olduğu bir gruptaydık. Rakiplerimizle aramızda var olan seviye farkını her şeye rağmen hissettirmemeye çalıştık. Bu lige ilk kez katılan takımların 15-20 gol yedikleri söylendi bize hep. Allah’a şükür böyle skorlarla mağlubiyet yaşamadık.

Ünye’nin ikinci takımı olduk

Ünye 1957 Spor ekseninde özellikle bu sezon yaşanan taraftar kenetlenmesinin Ünyespor ruhunu geri getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla, “Ünyespor adına bir şampiyonluk özlemimiz var, bu sene olmasa da gelecek sezon bunu başarmaya aday bir takımız. Şehir olarak buna olan inancımızı koruyoruz. Kadın futbol takımımızla ilgili olarak sporseverlerin bir sahiplenmesi oldu. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Şevkimizi, cesaretimizi artırdı diyebilirim. Özellikle Kent Konseyi Kadın Meclisimizin hem antrenmanımıza hem de maçımıza gelmesi gücümüze güç kattı. Biz de Ünye’ye yakışan özellikte bir takım yaptık. Gerek antrenmanlarımızda, gerek maçlarımızda futbolcu kızlarımız konusunda gereken dikkati ve özeni gösterdik. Onlar çok özel çocuklar. Türkiye’de kendine özel soyunma odasından maça çıkan, statta antrenman yapan ve maçını burada oynayan bir ikinci takımı henüz duymadık. Buraya gelen rakiplerimiz bizim özenimize ve şartlarımıza gıpta ile baktılar. Bunu neden yaptık, çünkü Ünye olmak, Ünye’nin takımı olmak çok özeldir. Buna layık çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Ünye 1957 Spor’dan sonra Ünye’nin ilgisini, dikkatini çektik. Sporseverlerin kabul ettiği, takımımız dediği Ünye’nin ikinci takımı olduk.” şeklinde konuştu.

Gelecek sezona daha güçlü geleceğiz

Gelecek sezon için planlamalara şimdiden başladıklarını sözlerine ekleyen Muhammet Kışla, “Ünye’ye kadın futbolunu sevdirdik. Gelecek sezona daha tecrübeli, daha yarışmacı bir takımla gelmeyi planlıyoruz. Önümüzde uzun bir zaman var. Gerekli çalışmaları şimdiden yapacağız. Bir takım hassasiyetlerimiz var elbette. Olmalı da. Özellikle sponsorluk konusunda vaatlere ve sözlere bakmıyoruz. Marka bir takım olacaksak yanımızdaki marka da işin ciddiyetini bilecek. Daha çok kurumsal kimliği olan firmalarla belirli protokoller çerçevesinde bir anlaşma için kulüp yönetimimiz gereken çalışmaları yapacaktır. Bize desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız sayın Ümit Hüseyin Güney Bey’e, Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar, başkan yardımcımız Erhan Eren’e ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P