eskort samsun

ÜNYENETHABER

ARAPÇA, ŞİİR VE METİNLERLE HAYAT BULDU

ARAPÇA, ŞİİR VE METİNLERLE HAYAT BULDU
29 Mart 2018 - 16:57

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Arapça Şiir Okuma ve Metin canlandırma” yarışması düzenlendi.

“Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” Ordu İl birinciliğinin düzenlendiği Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesindeki yarışmalara 25 okuldan toplamda 61 öğrenci katıldı.

Arapçanın dünyada en çok konuşulan dillerden bir tanesi olduğuna değinen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, öğrencileri yarışmaya hazırlayan idareci ve öğretmenleri tebrik etti.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan şiirde ve metin canlandırmada güzel örnekler sunmasına vesile olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Arapça dünyada en çok konuşulan dillerden bir tanesi, aynı zamanda bizim gönül coğrafyamızda yer alan ülkelerin konuştuğu anadillerin başında geliyor. Peygamber efendimiz (s.a.v.) döneminde de Arap kültüründe güzel şiir yazmak ve okumak, yine aynı şekilde konuşurken jest ve mimikleri etkin kullanmak Arap dili ve edebiyatında önemli yer alıyor. Bizler Arapçayı iyi öğrenir, iyi ve doğru kullanırsak geçmişte daha yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz halde, bir dönem ilişkilerimiz inkıta uğramış olan gönül coğrafyamızdaki ülkelerle daha yakın, daha doğru, daha güzel ilişkiler kurabiliriz. Eğitimde, öğretimde kalitenin arttırılmasında heyecana hedef koymaya vesile olan bu yarışmaların tertip edilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yarışmada görev alan çok değerli jüri üyelerimize, hem birinciler çıkartıp, hem de birçok yarışmaya ev sahipliği yapan Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen “Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” yarışmalarına Kaymakam Güney başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Ordu İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Olgun Küçük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” yarışmalarının sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Güney, Emniyet Müdürü Aksu, Jandarma Komutanı Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Küçük ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından takdim edildi.

Ordu İl finallerinin Ünye’de düzenlendiği “Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” yarışmalarında dereceye giren okullar ise şu şekilde:

Arapça Şiir Okuma dalında Yusuf Bahri AHİL öğrencisi Enes Karadaş 97.33 puanla birinci, Altın Ordu Kız AHİL öğrencisi Hümeyra Türkyılmaz 93.66 puanla ikinci, Korgan Kız AHİL öğrencisi Kübra Güzel ise; 92.33 puanla üçüncü oldu.

Arapça Metin Canlandırma yarışmasında, Selimiye AHİL öğrencisi Okan Çitgiden 95.67 puanla birinci, Yusuf Bahri AHİL öğrencisi Mehmet Emre Altun 95.00 puanla ikinci olurken, Çaybaşı AHİL öğrencisi Edanur Taş 95.00 puanla kura çekimi sonucunda üçüncü oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-