eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT CENAZESİNE GÖNDERİLMEMESİ KRİZ YARATTI ?

ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT CENAZESİNE GÖNDERİLMEMESİ KRİZ YARATTI ?
30 Mart 2018 - 2:53

 

Ünye Anadolu Lisesindeki öğrencisi şehit cenazesine gönderilmeyince veli Şahin Duman isyan etti.

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtında Cinderes’te el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart’ın cenaze törenine katılmak isteyen öğrencilerin velilerinin izini olduğu halde okul yönetimi tarafından cenazeye katılımına müsaade edilmedi.

Şehidin cenazesine katılmasına müsaade edilmeyen öğrencinin babası Şahin Duman şaşkınlığını ve üzgünlüğünü Çakır medya kameralarına anlattı.

Şikâyetini Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e aktaran veli Duman, Kaymakam Güneyin isteği üzerine Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ile olan görüşmesinde “Siz BİMER’e de gitseniz o kâğıt benim masama gelecek, dilekçenizi yazın bırakın, benim işim var” dediğini iddia eden veli beklenmedik bir tavırla karşılaşınca ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

Öğrenci Velisi Şahin Duman konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “Ünye Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emirhan Duman’ın velisiyim, birkaç hafta önce okul idaresiyle bir sıkıntı yaşadık. Şehit cenazesini olduğu gün oğlum beni aradı. Arkadaşlarımızla beraber cenazeye gelmek istiyoruz bizi alabilir misin dedi. Bende arkadaşların velilerinden izin istesin kabul ederlerse gelir alırım dedim.  Bir ders sonra oğlum tekrar aradı beni herkes izin aldı bizi alabilirsin dedi. Ben okula gidince müdür beyin yanına gidip nezaketen tekrar izin istedim. Çocukların velilerinin izin verdiğini ve çocukları cenazeye götürüp geri getireceğimi söyledim. Kendisi bana Milli eğitimden ve kaymakamlıktan izin alamadıklarını bunun için izin veremeyeceklerini söyledi. Çocuklar gerçekten çok istemişlerdi gitmeyi fakat izin vermedikleri için götüremedik”

Kaymakam Bey böyle bir talebin kendisine ulaşmadığını söyledi…

“Ertesi gün Kaymak Bey’in yanına çıktık kendisi bizimle çok ilgilendi. Kaymakam Bey böyle bir talebin kendisine ulaşmadığını söyledi. “Böyle bir talep gelse izin vermeme gibi bir lüksümüz yok. Bir arada olmamız gereken dönemde böyle bir şey mümkün değil. Hatta Bu tür şeyler istisnadır izine bile gerek yoktur, ben bundan gurur duyarım” dedi. Bunu konuyla ilgileneceğini ve dilekçe yazmamızı istedi. Kaymakam Bey ile iki kez görüştük. Bu konu ile ilgileneceğini söyledi. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü oralara dilekçe yazmamızın gerek olmadığını, nasıl olsa dönüp dolaşıp dilekçenin ona gideceğini belirterek hoş olmayan bir tavırla ‘işim var’ dedi

“Daha donra bizi Milli eğitim Müdürü ile de görüştürmek istedi. İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne de bu konuda ulaşan bir talep yokmuş. Kaymakam Bey bize Milli Eğitim Müdürüyle görüştükten sonra dilekçe yazmamızı söylemişti. Biz Bimer’e, Cimer’e dilekçe yazacaktık. Milli Eğitim Müdürü oralara dilekçe yazmamızın gerek olmadığını, nasıl olsa dönüp dolaşıp dilekçenin ona gideceğini belirterek hoş olmayan bir tavırla ‘işim var’ dedi ve kendisine dilekçe yazıp masasına bırakmamızı söyledi. Ayrıca okul müdürünün o şekilde bir insan olmadığını, bir gaflete düşmüş olacağını belirtti. Bu hiç hoş bir tavır değildi.Müdürümüz biraz olaya farklı yaklaştı, bize karşı olan tavırları hoş olmadığı için dilekçe yazmadık” ifadelerinde bulundu.

“O günden bu yana stres sıkıntı içindeyiz” diyen Duman; “Biz çocuklarımızı eğitsinler, geleceğe hazırlasınlar, çocuklarımıza rehber olsunlar  diye eğitimcilere teslim ediyoruz. Ama görüyoruz ki bizim çocuklarımız onlara rehber oluyor. Çocuklar bunu düşünüp, biz cenazeye gitmek istiyoruz diyene kadar bunu onların düşünmesini beklerdik ama maalesef böyle bir şeyle karşılaştık. Eğitimciler mi çocukları eğitiyor, çocuklar mı eğitimcileri eğitiyor bilemedik.Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği dönemde milli beraberlik olmamız gerektiği zamanda böyle bir şeyin yaşanması gerçekten bizi fazlasıyla üzmüştür. O gün Ünye’deki hemen hemen bütün okullar şehit cenazesindeydi. O okullara nasıl izin verildi de sadece bu okula nasıl izin verildi anlamadık. Ogün okuldan veli izni gerektiğini söylediler. Mesela benim çocuğum birçok spor faaliyetine gittiler ama benden hiçbir zaman yazılı izin almadılar. Öğrencileri oralara yazılı izin almadan götürebiliyorlar da bir şehit cenazesi için neden yazılı izin için inat ettiler anlam veremiyorum”

“Cevabını topluma bırakıyorum”

“Bütün çocuklarımıza izin aldığımız halde okuldan izin verilmemesinin altında art niyet mutlaka ararım. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz çocuklarımız Türkiye için kendi vatanımız için eğitiyoruz. Bu çocuklara bu davranışla sen vatan sevgisin, nasıl verirsin, vatan aşkını nasıl aşılarsın? Bu sorunun cevabını topluma bırakıyorum,biz üzgünüz” diyerek sözlerini noktaladı.

ilçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal’dan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda  bulunan ilçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal,”Okul müdürümüz doğru olanı yapmıştır.Sizlerde de taktir edersiniz ki velilerin izni olmadan öğrencileri okul dışına yollayamıyoruz.Okul müdürümüz haklı olarak bu riskin altına girmemiştir. Müdürümüzün bu hareketi altında başka şeyler aramaya gerek yoktur”  dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-