eskort samsun

ÜNYENETHABER

KÜTÜPHANE HAFTASI ŞAİRLERLE KUTLANIYOR

KÜTÜPHANE HAFTASI ŞAİRLERLE KUTLANIYOR
30 Mart 2018 - 17:15

Ünye Halk Kütüphanesi müdürlüğü tarafından hazırlanan 54. Kütüphane haftası kutlama programı kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Bugün saat 14.00‘da “Karadeniz’de şair ve yazar olmak” adı altında Ünye halk kütüphanesinde söyleşi programı gerçekleşti.

Ünye halk kütüphanesinde gerçekleşen söyleşi programına Araştırmacı Yazar Muzaffer Günay, Şair Cemile Düzgün, Şair Yazar Fehmi Yener, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Yazma eylemini harekete geçiren 3 tane değerli yazar ve şairimizle buradayız” diyen İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu öğrencilere dolu dolu saatler geçirmelerini diledi.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu;  “Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah burada dolu dolu bir zaman geçirirsiniz. Çünkü bugün 54. Kütüphane haftasını kutluyoruz. Bu kütüphane haftasında yürekleriyle, duygularıyla, ifadeleriyle, anlatım şekilleriyle Edebiyatı yazma eylemini harekete geçiren 3 tane değerli yazar ve şairimizle buradayız. Şairler bizim gibi düz cümle kurmazlar. Onlar bazen farklı farklı cümleler kurabilirler. Çünkü onların yürekleri, algıları ve hayalleri bizden biraz daha fazladır diye düşünüyorum. Hayalleriniz ve algılarınız varsa bunu kâğıda dökme ihtiyacı hissedersiniz. Bugün iyi dinlerseniz hisse kapılacağınızı düşünüyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Programa katılan şair ve yazarlar ise şu ifadelerde bulundu;

Araştırmacı Yazar Muzaffer Günay; “Ben öğretmenim bu yüzden şanlısınız çünkü öğretmen öğrencinin dilinden anlayan bir insandır. 22 sene öğretmenlik, 10 sene okul müdürlüğü yaptım. Daha sonra Ardahan, Tekirdağ, Ordu ve Giresun da Turizm il müdürlüğü yaptıktan sonra 2017 yılında emekli oldum. Ama hala çalışmaya devam ediyorum çünkü fıtratım oturmaya müsait değil. Peygamber efendimiz (SAV) ” İnsanların en hayırlı olanı insanlara yararlı olandır” diyor biz de insanlara yaralı olmak istiyoruz” dedi.

 

Şair Cemile Düzgün; “40 yıldır eğitim öğretim içerisindeyim hala çalışmaktayım. 2000 yılından beri yazıyorum. 2 tane şiir kitabı oluşturdum, 3. Şiir kitabım da bir hafta içerisinde çıkacak. Şiir benim özel hobim oldu. Hepinize boş zamanlarınızda muhakkak yazmanızı tavsiye ediyorum”

 

Şair Yazar Fehmi Yener; “Ordu’da okudum, daha sonra İstanbul yüksek öğretmen okuluna gittim. İstanbul üniversitesi fen fakültesini bitirdim. 1979 yılından sonra da biyoloji öğretmeni olarak göreve başladım. 29 yıl Ordu lisesinde görev yaptım ve 2000 yılında emekli oldum. Öğrenci ve öğretmen birbirinin yarısıdır. Ayı ayrı olunca insan da neredeyse yarım oluyor. Ben 1966 yılında yazmaya başladım. Belki yazdıklarım elinize geçmiştir. Çünkü Türkiye’deki bütün kütüphanelerde var. Şuana kadar 3 tane kitabım yayınlandı. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-