eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT TÖRENİNE GÖNDERMEYEN OKUL MÜDÜRÜ KRİZ YARATTI ‘’ HABERİNE AÇIKLAMA GELDİ

ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT TÖRENİNE GÖNDERMEYEN OKUL MÜDÜRÜ KRİZ YARATTI ‘’ HABERİNE AÇIKLAMA GELDİ
30 Mart 2018 - 19:48

 

Ünye Net Haber sitemizde bugün yayınlanan “öğrencileri şehit töreni göndermeye okul müdürü kriz yarattı” başlıklı haberimizin ardından konu ile ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yazılı açıklama geldi. Tarafsız ,objektif yayın ilkesimiz nedeniyne  yapılan açıklamayı noktasına  dokunmadan siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

     ”  30.03.2018 tarihinden itibaren http://www.unyenethaber.com  sitenizde ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT TÖRENİNE GÖNDERMEYEN OKUL MÜDÜRÜ KRİZ YARATTI ‘’ HABERİNDE Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtında Cinderes’ de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner  Kart’ ın cenaze törenine katılmak isteyen öğrencilerin velilerinin izini olduğu halde okul yönetimi tarafından cenazeye katılımına müsaade edilmedi.

        Milli Eğitim Müdürü Tamer UYSAL ile olan görüşmesinde “Siz BİMER’e de gitseniz o kâğıt benim masama gelecek, dilekçenizi yazın bırakın, benim işim var” dediğini iddia eden veli beklenmedik bir tavırla karşılaşınca ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

        Milli Eğitim Müdürü oralara dilekçe yazmamızın gerek olmadığını, “nasıl olsa dönüp dolaşıp dilekçenin ona gideceğini” belirterek hoş olmayan bir tavırla “işim var” dedi, haberi doğruları yansıtmamakta olup konu aşağıda izah edildiği şekilde olmuştur.

         Haberde adı geçen okul müdürlüğümüze  bazı veliler gerek telefonla gerekse bizzat izin alarak şehidimizin cenaze törenine katılmak istediklerini belirtmişlerdir ve kendilerine izin verilmiştir. Haberde ismi geçen Şahin DUMAN ‘a velisi bulunduğu öğrencisini cenaze törenine götürmek isteğini bildirmiş olup öğrenciye izin verilmiştir. Ancak ilgili kişi başka velilere ait yedi ile sekiz  öğrenciyi de beraberinde götürmek istediğini okul müdürümüze iletmiş müdürümüz kendisine diğer öğrencileri, velilerinin izni olmadan okul dışına gönderemeyeceğini velilerden bu yönde istek olması halinde bunu uygun görebileceğini bildirmiştir. Tüm bu açıklamalara rağmen ilgili kişi öğrencileri ısrarla götüreceğini sert bir üslupla tekrarlamıştır. Ancak “diğer öğrencilere izin vermeyecekseniz benim öğrencimde okulda kalsın” diyerek aralarında geçen tartışmadan dolayı da özür dileyerek okuldan ayrılmıştır. Daha sonra Şahin DUMAN İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşerek BİMER ve CİMERE konuyu taşıyacağını belirtti. Kendisine sorunun daha hızlı çözülmesi için dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakması söylenmiştir. Halen bu durumla ilgili resmi bir müracaat da olmamıştır. Kesinlikle haberde atıfta bulunulduğu gibi bir diyalog yaşanmamıştır. Eğitim camiası olarak her zaman toplumsal olayların takipçisi olduğumuzu, gereken destek ve kolaylığın sağladığımızın da bilinmesinde fayda bulunmaktadır.

        Gazetecilikte, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak basın meslek ilkelerinin temel işlevlerindendir. Kamu hizmeti veren kuruluşları, vatandaşlarımıza layık olduğu şekilde hizmet vermeye yönlendirmek, varsa yanlışlıkların ve kanunsuz uygulamaların düzeltilmesi ve teşkilatın onur ve saygınlığını zedeleyecek işler yapan görevlilerin engellenmesi yönünde gerekli tedbirlerin alınmasına yardımcı olmak ve kurumların eksikliklerini ortaya koymak suretiyle eleştirmek basın kuruluşlarından beklenen hususlardır. Bunun dışında eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilmesi hiçbir şekilde taraflara artı değer katmayacaktır.

         Basın gerçeğe uygun haber vermekle yükümlü ve gazeteci de yayımladığı olayların doğruluğunu araştırmakla görevlidir. Gerçeğe aykırı yayında basının haber verme ödevini yerine getirdiğinden söz edilemez. Gerçek dışı haberlerle kişilik haklarına saldırılması sorumluluğu gerektirir. Aynı zamanda cevap ve düzeltme hakkını doğurur. Bu durum karşısında söz konusu haberin gerçek dışı ve kamuoyu önünde Milli Eğitim Camiyasını  küçük düşürücü, yıpratıcı ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olması nedeniyle bu tekzip yazısının hazırlanarak, kamuoyunda oluşacak yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla yayımlanmasını zaruri kılmıştır. Bu açıklamanın 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu’nun 9.Maddesine istinaden içeriğin yayından çıkarılmasına ve cevabın internet ortamında yayınlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.”

 

        

                                                                                                        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

                                                                                                    Basın Ve Halkla İlişkiler

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-