eskort samsun

ÜNYENETHABER

HALK BULUŞMASI, BU HAFTA YAZKONAĞI’NDA YAPILDI

HALK BULUŞMASI, BU HAFTA YAZKONAĞI’NDA YAPILDI
30 Mart 2018 - 20:17

HALK BULUŞMASI, BU HAFTA YAZKONAĞI’NDA YAPILDI.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye’de göreve geldiği günden itibaren başlattığı “Halk Buluşmaları” programı kapsamında protokol üyeleriyle birlikte Yazkonağı Mahallesi vatandaşlarıyla bir araya geldi, sorun ve talepleri dinledi.

Kaymakam Güney, bu toplantılarla halkla devleti kucaklaştırdıklarını ifade ederek, “Sizlerin taleplerini, görüş ve önerilerini dinlemek üzere tabir yerindeyse halkımızı devletle kucaklaştırırken, halkımızın ayağına gidiyoruz” diyerek sorunları ve talepleri yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Halk Buluşması programında konuşmasında mahallelerde yol çalışmaları sırasında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, “Yollar çok dar. rahat çalışma yapabilmemiz için vatandaşların yer vermesi lazım. Bununla ilgili vatandaşlar muhtarlara muvafakat verdiklerine dair belge versinler, fıraktıları geri çeksinler, bizde yolları açacağız ve yapacağız.” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, daire amirleriyle birlikte halk buluşmaları kapsamında Yaz Konağı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda vatandaşlar yol isterken, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, “Yol yapalım ama sizde yol açmamız için yol verin.” dedi.

-“Halkımızı devletle kucaklaştırıyoruz”-

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, bu toplantılarla halkla devleti kucaklaştırdıklarını ifade ederek, “Hükümetimizin bir politikası, İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapmış olduğumuz program çerçevesinde hem merkezi idarenin taşradaki temsilcisi olan Kaymakam ve bağlı olan daire amirleri, hem de sizlerin oylarıyla seçilen ve yerel yönetimi ilçemizde en üst noktada temsil eden ilçe Belediye Başkanımız, birim amirleri ile beraber sizlerin taleplerini, görüş ve önerilerini dinlemek üzere tabir yerindeyse halkımızı devletle kucaklaştırırken, halkımızın ayağına gidiyoruz.” diye konuştu.

Yaz Konağı Mahalle sakinleri; mahallerinde zaman zaman elektrik sorunu yaşadıklarını, sokak lambalarının bazen gündüzleri de yandığını, bazı bölgelerde direklerin ve elektrik tellerinin çok alçakta olduğunu ifade ederek elektrik sorununa çözüm beklediklerini söylediler. Mahalle sakinlerinin sorunları arasında ikinci sırada yol sorunu yer aldı. Vatandaşlar bazı noktalarda yol sorununun olduğunu ve özellikle kabristanlıklarda yol olmadığını ifade ederek kabristanlıklara yol istediler. Mahallelerindeki çöp konteynırlarının yetersiz olduğunu belirterek vatandaşlar Yazkonağı Mağarası’nın turizme kazandırılması için çalışma yapılmasını istediler. Mahalle sakinleri mahallelerine yapılması planlanan ancak daha sonra iptal olan üniversite alanıyla ilgili yetkililerden bilgi istedi. Mahalle sakinleri son olarak mahalle camilerine çevre düzenlemesi talebinde bulundular.

YEDAŞ Müdürü Ali Kemal Yılmaz, elektrik sorunu ile ilgili mahallede yapılan yenileme ve diğer çalışmalarla ilgili bilgi vererek, Yazkonağı Mahallesi’nin elektrik sorunun en az yaşanan mahallelerden biri olduğunu ifade ederek, mahallenin elektrik sorununun yatırım planına alındığını en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

-“Yollar çok dar, vatandaş yer vermiyor”-

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, yol yapım çalışmalarında yolların çok dar olmasından dolayı, fındık dallarının yola geldiğini bununda iş makinelerine zarar verdiğini, aynalarını kırdığını, iş makinelerinin ve kamyonların yollara sığmadığını ifade ederek vatandaşlardan bu konuda yardım istedi.

“Vatandaşlar yol için, yol versin istedikleri gibi yol yapalım” ifadelerini kullanan Ocak, şunları söyledi:

“Geçmiş yıllarda cami hutbesinde dahi yol konusunu gündeme getirmiştik. Sayın Kaymakamımızdan istirham ediyorum bir Cuma hutbesinde yollara sınır çekmenin ne kadar günah olduğunu, hak olduğunu, yolları ve kanalları kirletmenin ve bağ bahçe atıklarıyla doldurmanın haksızlık olduğunu vatandaşlara hatırlatmamız gerekiyor. Yaz Konağı Mahallemiz Ünye’mizin arka bahçesidir. Biz bu yıl içerisinde beton santrali kurarak bu döktüğüz betonu katlayarak dökeceğiz. Mahallemizde ihtiyaç olan yerlerde istenilen genişlikler tutarsa, vatandaşımız yol konusunda bize yardımcı olursa ki aynı şekilde malzemeli bakım, stabilize yolda da yolun genişlemesini istiyoruz. Siz yolların genişletilmesiyle ilgili istişare yapın, muhtar arkadaşlarımıza muvafakat verin onlarda belediyeye teslim etsinler, bizde hemen iş makinelerini yollayarak yol çalışmalarını gerçekleştirelim. Biz her gittiğimiz yerde bunu söylüyoruz ama hiç cevap gelmiyor. Herkes fıraktıları geri çeksin, elbirliğiyle bizde yolları açacağız ve yapacağız” dedi.

Murat Ocak ayrıca, çöp konteynırlarının eksik olduğu yerlere konteynır koyulabileceğini, cami çevre düzenlemesi için yardımcı olabileceklerini, yol verilirse kabristanlık yollarını açabileceklerini söyledi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-