eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

ARSLAN, JİUJITSU TÜRKİYE YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

ARSLAN, JİUJITSU TÜRKİYE YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
02 Nisan 2018 - 17:11

Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan JİUJITSU Türkiye Federasyonu Genel Kurul Üyeliğine seçildi.

2018 yılı antrenör ve hakem gelim semineri kapsamında Alanya’da Dünya JİUJITSU Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Türkiye JİUJITSU federasyon üyeleri 2019 hakem eğitimlerini de Türkiye’de yapma kararı aldı.

JİUJITSU sporunun Avrupa ülkelerinde 1 asra aşkın ders olarak verildiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Arslan, “Türkiye’de üç tane üniversitede ders olarak işleniyor” dedi.

JİUJITSU sporuyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan: “2018 yılı antrenör ve hakem gelişim semineri 30 Mart, 1 nisan tarihleri arasında Antalya ilimizin Alanya ilçesinde gerçekleşmiştir. Burada uluslar arası bir antrenör ve hakem gelişim semineri oldu. Türkiye Jiujitsu federasyonumuz aynı zamanda bundan yaklaşık 1 ay önce yönetim değişikliğine gitti. Yeni Başkanımız Yaşar Aykut Yurdakul olmuştur. Bunun yanı sıra yeni seçilen yönetim kurulu olaraktan Dünya Jiujitsu Federasyonundan bize 2018 yılında yeni yönetimin bize verdiği söz, hakem gelişim seminerini Haziran ayında Türkiye’de yapacak. Bu başka ülkelerde yapılıyordu, Türkiye’den de hakemlerimiz bu seminere gidiyorlardı.

“Türkiye’de Üç Üniversite Jiujitsuyu Ders Olarak İşliyor”

Jiujitsu 2013 yılında Türkiye’de 5 yıl önce İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kuruldu. Jiujitsu sporu Avrupa’da 100 yıla aşkın okullarda ders olarak işleniyor. Türkiye’de polis okulları, askeri okullarda, Jandarma ve Polis özel hareketlerde ders olarak işleniyor. Jiujitsu sporu yine Türkiye’de üç tane üniversitede ders olarak işleniyor. Bizim halk eğitim kurslarımızda 9 bin tane sporcu vardı, şuanda mevcut gençlik spor müdürlüğüne bağlı çoğu federasyonlarda 200-250 tane sporcusu ve antrenörü olan federasyonlar var. Biz halk eğitimlerde 9 bin sporcusu olan modül sistemli bir federasyonduk. Genel müdürlüğe bağlı olmayan federelerin halk eğitim kurslarını durdurdular, en yakın zamanda da halk eğitim kurslarımız devam edecektir” dedi.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P