eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“ORDU’DA SU MUSLUKTAN İÇİLİR”

“ORDU’DA SU MUSLUKTAN İÇİLİR”
22 Mart 2015 - 8:01

DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ KONUSU “22 MART DÜNYA SU GÜNÜ”

OSKÄ° Plaket 1

”Su, bütün çağlar boyunca hayatımızın bir parçası olmuş, insanlar su kaynaklarına yakın bölgelere yerleşerek, su etrafında büyük medeniyetler kurmuşlardır. ” Kısacası Su medeniyettir.

 

Su, hayat kaynağı, Dünyanın ¾’ü, vücudumuzun %80’i. Kana kana içtiğimiz, duş yaptığımız, yağmur olup yağdığında sevindiğimiz bereket dediğimiz, ama sel oluk aktığında korktuğumuz su.

 

Ne yazık ki içme ve kullanım suyu olarak tüketiminin yanı sıra tarımsal sulamada, enerji üretiminde, turizmde, ulaşımda, balıkçılıkta, tıpta ve daha birçok alanda istifade ettiğimiz bu değerli hazine; sanayi ve evsel atıklar, tarım ilaçları ve yanlış kullanım gibi nedenlerle her geçen gün temizliğini, saflığını kaybetmekte, kirlenmektedir.

 

Aynı şekilde hızlı nüfus artışı, suyun israf edilerek kullanımı, küresel ısınma, iklim değişiklikleri, ormanların azalması gibi nedenlerle de su kaynakları her geçen gün azalmakta, sulak ve verimli topraklar kuraklaşarak çölleşmektedir.

 

Suyun önemi, su kaynaklarının verimli kullanımı ve korunması için yapılan organizasyon ve çalışmalar ile hızla değişen ve gelişen ilçemiz de gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakmak için gösterilen çaba ve yatırımlardan dolayı, başta Ordu Büyük Şehir Belediye başkanımıza ve beraberinde  OSKİ Genel Müdürlüğü “ORDU’DA SU MUSLUKTAN İÇİLİR” sloganı ile vatandaşlarımızın sağlıklı su içmeleri için yaptıkları çalışmaları için OSKİ (Ordu Su Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Ünyeli hemşehrimiz Sayın Fatih YÜRÜK beyefendiye ve yönetimine teşekkür ediyoruz.

 

 “Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, yeterli ve ulaşılabilir su kaynakları ve her yönden daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak evrensel bir hedef olmalıdır.” Diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hassas ve anlamlı gün için olumlu duygularına yürekten katılıyor sevgi saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Türkiye Teknikerler Birliği ve Ünye Fen Adamları Derneği olarak; il, ilçe, belde, mahallede, tüm kamu yönetici ve amirleri, yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, küçük büyük orta işletmeler, esnaflar, halk ile işbirliği uyum içinde çalıştıkları sürece orada başarının gelmemesi için bir sebep olmadığını olamayacağını başarının kendiliğinden geleceğini düşüncesi ile bu tür ziyaretlerde  bulunuyoruz. Bugün de 22 mart su günü olması nedeniyle; Yoğun çalışma temposu içerisinde çok değerli vakitlerinden bizlere ayırarak bizleri kabul ettikleri için OSKİ Genel Müdürümüze bir kez daha sevgi saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Amaçlarının topluma eziyet değil, hizmet etmek olduğu biliyorum. Bugüne kadar ki yöneticilerimizin yapamadıklarından dolayı yaşanılan konuşulan sorunları da, kendilerinin kazanmış olduğu birikim ve tecrübeleri ile çözeceğine, Ordu’muza ne kadar faydalı olacağına olan inancımız da tamdır. OSKİ olarak ilk 5 yılda 19 ilçemiz 53 beldede yaşayanlara arıtılmış su iletimini, musluktan su içilebileceğini sağlamak, 10 yıl sonunda ise arıtılmış yanında atık suların denize, derelere akmasının, doğanın kirletilmesinin de önleneceğini duymak bizleri heyecanlandırmıştır.

  

Bu duygu ve düşüncelerimiz doğrultusunda 22 Mart Dünya Su Günü anısına kendilerine “toplumsal başarıları adına” bir plaket takdim ediyoruz. Başarılarının devamın diliyoruz.

 

Su, yaşayan bütün canlılar için hayat kaynağı, hayatın vazgeçilmez değerlerindendir. İnsanlığın ortak malı su ve diğer kaynaklarımızın korunması, doğru ve israftan uzak kullanılması hem günümüz insanlarına hem de gelecek nesillere karşı görevimizdir.

 

“22 Mart Dünya Su Günü”nde hayat kaynağımız suyu koruma ve verimli kullanma bilincinin attırılmasını temennilerimle herkesin 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyorum.

 

Musa KIRANLI  -Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi / Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-