eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Yaşlıların Kıymetini Bilelim,Saygı ve Hürmet Edelim”

”Yaşlıların Kıymetini Bilelim,Saygı ve Hürmet Edelim”
21 Mart 2015 - 0:34

Başkan Çamyar’dan Yaşlılar İçin Mesaj

1 yeni (2)

 

Hayatın en önemli dönemlerinden biri olan yaşlılık,  uzun yaşayan her insan için kaçınılmazdır. Ülkemizde her yıl 18-24 mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Kendimiz ve çocuklarımız kadar büyüklerimizde önemli ve değerlidir. Onların tecrübeleri, bilgi ve birikimleri her zaman yararlanmamız gereken bir kaynaktır. Bir atasözü derki “gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse” onların tecrübeleri bizlere ışık tutar, yolumuzu aydınlatır.

Millet olarak, yaşlılarımızı hiçbir zaman bir yük olarak değil, aksine büyük bir kazanç olarak gören bir kültüre sahibiz. Bizim için atamız, büyüğümüz saygı gösterilesi, değer verilesi, elleri öpülesi kişilerdir. Kültürümüzde olan bu güzellikleri gençlerimize öğretmeli ve yaşlılarımıza değer vermelerini sağlamalıyız. Unutulmamalıdır ki onlar bugünün yaşlıları, bizler ise yarının yaşlılarıyız.

Yaşlılarımıza bakmak, rahat ettirmek, hürmet göstermek hem inancımızın hem de örf, adet ve geleneklerimizin bir gereğidir. Peygamberimiz (S.A.V.) “Bir genç, yaşından dolayı bir kimseye saygı gösterirse Allah (c.c.) da yaşlanınca kendisine saygı gösterecek kişiler takdir eder” buyurmuşlardır.Tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımıza,  insan onuruna yakışır yaşam şartları sunmak toplumsal görev ve sosyal devlet anlayışımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızdan ilgi ve alakamızı esirgemeyelim diyor, tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlarken ellerinden hürmetle öpüyor, sağlık ve huzur diliyorum.

 

Ahmet ÇAMYAR

Belediye Başkanı

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-