eskort samsun

ÜNYENETHABER

SON RAUNDU TÜÇEP KAZANDI…VİDEO HABER

SON RAUNDU TÜÇEP KAZANDI…VİDEO HABER
21 Mart 2015 - 2:26

OMV İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

SCXX

Ünye Sahil Köyü Muhtarı ve TÜÇEP üyesi Mehmet  ŞENSOY ve Temiz Ünye Çevre Platformu (TÜÇEP)’nun OMV Termik Santrale karşı açmış oldukları dava ile ilgili basın açıklamasında bulunan ŞENSOY;

”Herkesin bildiği gibi Samsun’un Terme İlçesine bağlı Akçay mevkinde kurulmuş olan OMV Termik Santraline karşı yürütmüş olduğumuz mücadelede önemli sonuçlar elde etmiş, yürütmeyi durdurma kararları almış ve bunun uygulanması konusunda bir çok girişimde bulunmuştuk. Bu girişimlerimizin belli bir noktada sonuçlar vermiş olmasına rağmen 2013 yılında meclisten çıkarılan torba yasası kapsamındaki enerji yasası doğrultusunda danıştaydan aldığımız yürütmeyi durdurma kararlarımız baypas edilmişti.

Fakat bu enerji yasasının 2014’ün Mayıs ayında iptal edilmesi dolayısıyla, TÜÇEP olarak yine açmış olduğumuz yürütmeyi durdurma ve lisans iptalini içeren davamızda önemli bir aşama kaydedilmiş ve bu anayasa mahkemesinin enerji yasasının iptali sonrası bizim geçmişte aldığımız yürütmeyi durdurma kararının geçerliliği tekrar gündeme gelmişti.

Buna dayanarak Danıştaydan Ankara 3. bölge idare mahkemesine devredilen davamızda geçtiğimiz Şubat ayının 16’sın da önemli bir karar daha çıkmış ve  Ankara 3. bölge idare mahkemesi de yürütmenin durdurulması kararını vererek mücadelemizde yeni bir kazanım elde etmemizi sağlamıştır. Bu, hem mücadelenin ivme kazanması hemde çevre mücadelesinin başarısı açısından son derece önemli ve nitelikli bir karardır.

Çünkü bundan önceki yürütmeyi durdurma kararlarını şirket uygulamamış resmi mercilerde uygulanması konusunda bir girişimde bulunmamıştı. Gerekçe olarak’da bu yürütmeyi durdurmanın üretim lisansını ilgilendirdiğini ve dolaysıyla şuanda üretim yapmadıklarını söyleyerek kararı boşa çıkarmışlardı. Fakat şuan da direkt üretimi ilgilendiren bir kararla yüz yüzeyiz. Şuan ki yürütmeyi durdurma kararı üretimin durdurulmasını gerektiriyor. Dolayısıyla yaptırımı ve karşılığı olan bir kararla karşı karşıyayız. Bu tüm Türkiye’de ve bölgemizde süren, hem çevreci ve ekolojist hareketlerin kazanımları hemde bizim yürüttüğümüz mücadelede çevrecileri cesaretlendiren bir yanı vardır. Bu yönüyle de hepimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-