eskort samsun

ÜNYENETHABER

Özel Tema Anaokulu 1. Geleneksel Bahar Festivali Düzenledi

Özel Tema Anaokulu 1. Geleneksel Bahar Festivali Düzenledi
03 Mayıs 2018 - 16:24

Özel Ünye Tema Anaokulu geleneksel olarak düzenlediği Bahar Festivalinin 1. sini gerçekleştirdi. Festivale katılım oldukça yoğundu.

Bu yıl ilki gerçekleşen festivalin alıştırma değil, adaptasyonu artırma yaklaşımı olduğunu ifade eden Okul Müdürün Neriman Gülay, festival hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Okul Müdürün Neriman Gülay; “Okulumuzun yemyesil muhteşem bahçesinde birincisini düzenlediğimiz ve gelenekselleştirdiğimiz bahar festivalimize velilerimiz ve çocuklarımız, ilçemizden ve ilçe dışından gelen misafirlerimiz ile son derece coşkulu bir festival düzenledik. Velilerimizin tertiplediğimiz oyun organizasyonlarına katılımı bizleri memnun etti. Oyun kurma ve şakalaşma senaryoları ile çocuklarımıza oldukça güzel örnek oldular.

Çocuklarımız ekip olmayı ve kardeşçe diyalogları görerek sosyal yaşam içinde bir bilinçaltı tabanı oluşturdular. Onlara emek vermek bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Burada en çok vurguladığımız şey sosyal yaşamda ortam değişikliklerinin çocuklara kattığı faydalar. O nedenle velilerimize önerimiz, çocuklarımız şu okula devam edecekse o zaman o okulun anaokuluna verelim de alışsınlar demeyelim. Bilâkis farklı farklı ortamları yaşayarak adaptasyon becerilerini arttırın. Onların adaptasyon gelişimi sosyal yaşamdaki farklı ortamlardan gelen etkileşimlerde başarılı adaptasyonlarla daha dirençli olur. Bu bilimsel bir gerçektir. Alışmaya ve ya alıştırmaya dönük yaklaşımlar çocuğun gelişiminde bir zaafiyet doğurur. O nedenle çocukların gelişiminde alıştırma değil, adaptasyon etkileşimini arttırma yaklaşımını tercih ediniz”dedi.

Okul müdiresi Neriman GÜLAY hanım bu tespiti ile kayıtların başlayacağı bu günlerde velilerin dikkatini bu noktaya çekerek çarpıcı bir öneride bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-