eskort samsun

ÜNYENETHABER

İYİ PARTİDE 100 BİN İMZA TOPLAMA SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR

İYİ PARTİDE 100 BİN İMZA TOPLAMA SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR
04 Mayıs 2018 - 3:17

100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenler için süreç 4 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına teklifte bulunulmasına yarın başlanacak.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir sürece ilişkin bilgiler verirken, İlçe Seçim Kurullarında seçmenlerin Cumhurbaşkanı adayları Meral Akşener’i teklif etmelerini beklediklerini dile getirdi.

İlçe Başkanı Demir CHP, SP, İYİ Parti, DP 4’lü ittifakı amacının “Demokratik Parlamenter sisteme yeniden dönüş” olduğunu da kaydetti.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir: “4 Mayıs Cuma günü itibariyle Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen kişiler yüksek seçim kuruluna müracaatlarını yaptılar. Ayın 4’ü itibariyle de 100 bin imzayı toplayan aday, adayları Cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran seçimlerine katılacaklar. Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendide bilindiği üzere sürecin başından bu tarafa kendisinin 100 bin imza ile aday olacağını ifade etmişti. Halen 20 Milletvekiliyle gurup kurmuş olmasına rağmen 100 bin imza ısrarı devam etmektedir. Bu nedenle de biz Ünye’de yaşayan bütün seçmenlere seslenmek istiyoruz, yarın 8:30 itibariyle İlçe seçim kuruluna nüfus cüzdanlarıyla gitmek suretiyle Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’i teklif etmelerini bekliyoruz. Bu noktada Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde İlçe seçim kurullarının müstakil olarak bulunmaması nedeniyle de, oradaki seçmenlerinde bize katkı yapacaklarına inanıyoruz. Süreç 4 Mayıs 2018 tarihinde başlıyor, 9 Mayıs 2018 tarihi saat 20:00 oy verme, teklif etme işlemi sona eriyor.

CHP, SP, İYİ Parti, DP İttifakının Adı Millet yâda Demokrasi

Henüz netleşmedi, ismi dahi tartışılıyor ‘Millet İttifakı yâda Demokrasi İttifakı’ adı altında bir çalışmanın yürütüldüğü ve büyük bir aşama kaydedildiği de kamuoyunda malum. İttifaka katılan 4 partinin de ortak görüşü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine karşı olmaları ve Demokratik Parlamenter sisteme yeniden dönüşün yapıla bilmesi amacına yönelik bir ilkeler etrafında toplanma hareketi olarak değerlendiriyoruz. Her partinin kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olması kadar doğal ve güzelde bir şey olamaz kanaatimize göre. Biz seçimlerin öncelikle Cumhurbaşkanlığı bazında 2. Tura kalmasının muhtemel olduğunu görüyoruz. İkinci tura kalınan seçimlerde de en çok oy alan 2 aday arasında 8 Temmuz 2018 itibariyle yeniden seçim yapılacak” dedi.

Partilerin 100 Bin Oyla Cumhurbaşkanlarını Belirleme Süreci şu şekilde:

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek. Seçmenler, adaylık teklifi için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Öte yandan, siyasi partiler tarafından cumhurbaşkanı adayı göstermek için son gün 5 Mayıs olacak. İmza verme işlemi 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. İmza alma işlemi için mesai sabah 8.00’da başlayacak ve 20.00’da bitecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 13 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak. Cumhurbaşkanı seçim propaganda dönemi başlayacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-