eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAKAN KURTULMUŞ: “MUHALEFET İTTİFAKI CHP İTTİFAKIDIR”

BAKAN KURTULMUŞ: “MUHALEFET İTTİFAKI CHP İTTİFAKIDIR”
20 Haziran 2018 - 3:26

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Bu seçimlerde muhalefetin oluşturduğu ittifaka ben Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı diyorum ve yanındaki küsurat partilerini de Cumhuriyet Halk Partisi ittifakının bir parçası olarak görüyorum. Bu millet Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yüzü göstermez. Bugüne kadar göstermediği gibi, bundan sonra da göstermez.”

 

Bakan Numan Kurtulmuş: “Türkiye’nin TİKA üzerinden yurtdışında etkinlik yapmasını birileri istemiyor. Siz yıkma üzerine konuşmaya devam edin, bu millet yakacaklara değil, yapacaklara oy verecek ve 24 Haziran’da kendi yolunu açacaktır.”

 

Bakan Kurtulmuş: “Ana dili ana sütü gibi helaldir ve herkesin hakkıdır. Dillerimizin farklılığı üzerinden birileri ayrılık inşa etmeye çalışıyorsa, buna başta Kürt kardeşlerim müsade etmeyecektir.”

 

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı olduğunu söyleyen Bakan Numan Kurtulmuş, “Bu seçimlerde muhalefetin oluşturduğu ittifaka ben Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı diyorum ve yanındaki küsurat partilerini de Cumhuriyet Halk Partisi ittifakının bir parçası olarak görüyorum. Bu millet Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yüzü göstermez. Bugüne kadar göstermediği gibi, bundan sonra da göstermez.” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Zülfiye Füsun Kümet’in İstanbul’daki bir otelde düzenlenen aday tanıtım töreninde Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. Buluşmaya AK Parti MKYK üyesi Ethem Sancak ile AK Parti milletvekili adayları da katıldı.

 

Türkiye’nin TİKA üzerinden yurtdışında etkinlik yapmasını birilerinin istemediğini kaydeden Bakan Numan Kurtulmuş, “Rabbimiz Allah’tır” dedikleri için şehit edilen ve soykırıma tabi tutulan Arakanlı müslümanların elinden sadece Türkiye’nin tuttuğunu belirtti ve oraya gittiklerinde TİKA’yı, AFAD’ı, Kızılay’ı, Sağlık Bakanlığını ve Türkiye’den diğer kuruluşları gördüklerini söyledi.

 

“Bu millet yıkacaklara değil, yapacaklara oy verecek ve 24 Haziran’da kendi yolunu açacaktır.” diyen Bakan Numan Kurtulmuş, Anadolu insanının yapanla yıkanı hemen ayırt ettiğini, kendisine hizmet edenle karşısında boş laf söyleyeni ayırdığını, kendisi için bir çivi dahi çakmamış olanları iyi bilerek, kendisine hizmet edenlerin isimlerini de, yaptıklarını da hiç unutmadığını ifade etti.

 

 

 

 

Ana Dili Ana Sütü Gibi Helaldir, Herkesin Hakkıdır

 

Doğu ve Güneydoğu’da birilerinin diller üzerinden ayrılıklar inşa etmeye çalışmalarına başta Kürtlerin müsaade etmeyeceğini dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, “Kürt’ün dilini de, Türk’ün dilini de, Arap’ın dilini de, İngiliz’in, Amerikalının dilinde yaratan Cenab-ı Allah’tır. Ana dili ana sütü gibi helaldir ve herkesin hakkıdır.” dedi.

 

Dillerin farklılıkları üzerinden ayrılık türküleri icat etmeye kalkışmanın bölge insanlarına yapılacak en büyük haksızlık olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Kurtulmuş şöyle devam etti:

 

“İnsanları ayırmaya başladığınızda dağıtmak çok kolaydır, ama toplamaya başladığınız zaman toplamak da o kadar zordur. Onun için, biz asırlardır hep doğru sözün etrafında toplanmaya alışkın bir ümmetiz. Bu ayrılık tohumlarını ekmeye çalışanlar, bu ayrılık üzerinden bölgeyi yeniden darmadağınık etmek isteyenler, bölge halklarının hiçbirisini günahları kadar sevmezler, onlar müslümanların birliğini istemezler, bizler ise bu oyuna düşmeyeceğiz. Türkiye olarak büyük oyunu görüyor ve bu oyunu oynatmayacağımızı, bu bölgeyi böldürmeyeceğizi, dağıtırmayacağızı söylüyoruz. Bu oyunu gören tek ülke Türkiye’dir. Hep birlikte, bir arada olacağız, bir olacağız.”

 

Bu Millet Eskiye Hiç Dönmedi ve Dönmeyecektir

 

Seçim kampanyalarında hep pozitif bir kampanya sürdürdüklerini ve daima yaptıklarını anlatmaya, neler yapacaklarını milletle paylaşmaya odaklandıklarını hatırlatan Bakan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

 

“Biz üçüncü köprüyü anlatırken onun hemen yanındaki, dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olan, Avrupa’nın en büyük havalimanı, İstanbul’un yeni havalimanını anlattık. Osmangazi köprüsünü anlatırken, Marmaray’ı anlatırken, Marmaray’a komşu gelecek, boğazın altından geçecek üç katlı yeni tüneli de anlattık. Ancak, onlar ne apmayacağını, neyi yaptırmayacağını ve neleri yıkacağını anlattı.  Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini anlatarak, daha ileriye nasıl gidebileceğimizi anlatmaya çalıştık, onlar ise sistemi geri götüreceğiz dediler. Bu millet eskiye hiç geri dönmedi, bundan sonra da dönmeyecektir. Millet o defteri 16 Nisan’da kapattı ve şimdi ise yeni sistemi kuruyor.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-