eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Yavuz, Türkiye Şampiyonu Olan Kız Hokey Takımını Kutladı

Vali Yavuz, Türkiye Şampiyonu Olan Kız Hokey Takımını Kutladı
21 Haziran 2018 - 18:17

Vali Seddar Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen okul sporları dalında 2017-2018 sezonunda Türkiye şampiyonu olan Fatsa Sakarya Ortaokulu Yıldız Kızlar Hokey takımını kabul etti.

Fatsa Sakarya Ortaokulu Yıldız Kızlar Hokey takımını başarısından dolayı tebrik eden Vali Seddar Yavuz, ”Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Sizleri çok önemsiyoruz. Sizlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Aziz Türk Milleti’ne hizmet etmek gibi üstün bir gayeniz olmalı. Tüm ümmete, tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan bir zihniyetle hayatınızda yol alın. Biz gençliğimizi daha şuurlu, daha iddialı yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

 Ziyarette gençlerle bir süre sohbet eden Vali Yavuz, dünyada en fazla mazlumun, mağdurun yanında duran ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, sporculara bazı tavsiyelerde bulundu. Vali Yavuz, “Kendinize güvenin. Kendisi ile sorunlu hiç kimsenin başarısı kalıcı değildir. Önce kendinize güvenecek, bir paradigma oluşturacak, ilkelerinizi ve prensiplerinizi belirleyeceksiniz. Dünyada ne olmak istediğinize, nasıl bir insan olmak istediğinize karar vereceksiniz. İnsanların yüzündeki tebessümün sebebi mi olacaksınız, yoksa insanların gözyaşının sebebi mi olacaksınız? Bugünden buna karar vereceksiniz ve hayatınızı, prensiplerinizi buna göre belirleyeceksiniz. Diyeceksiniz ki, ‘ben herkesin yüzündeki tebessümün sebebi olmak için çalışacağım’ bunu her zaman yapamayacaksınız ama hedefiniz bu olsun. Çünkü, insanoğlu iyilik yapmak üzere kodlanmıştır, kötülük yapmak üzere kodlanmamıştır. İnsanlar iyilik yaptığı sürece mutlu olur. O yüzden bol kitap okuyun. Tarihimizi, kültürümüzü öğrenin. Doğru bir yol haritası belirleyin. Bu yaşlarda oluşturabileceğiniz doğru haritalar, sizi doğru yerlere götürebilir. Akademik başarı kadar hayat başarısını görebilmeliyiz. İyi bir sporcu olmanız yetmez. İyi sporculuğu devam ettirmeniz, sizin hayat başarısını elde etmenize bağlı. Sizin elinize doğru bir harita vermemiz gerekir. Yoksa size matematik problemi çözdürerek, antrenman yaptırarak, sizi bir yere getiremeyiz.  Dünya üzerinde başarılı sporcular, çok okuyanlardır. Alt yapınızın sağlam olsun, daha fazla çalışın” şeklinde konuştu

Aldıkları başarılı galibiyet sonrası çok mutlu olduklarını ifade eden okul müdürü Cevat Öztürk de yaptığı konuşmada, “Çok önemli bir şampiyonluğumuzu ilçemize getirdik. Sene başından bu zamana kadar sporcularımız müsabakalara iyi hazırlandılar ve bunun haklı galibiyetini Türkiye şampiyonu olarak aldılar. Kabul ve desteklerinizden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-