eskort samsun

ÜNYENETHABER

Enginyurt Teşekkür Ziyaretinde Ünye’nin Sorunlarına Değindi

Enginyurt Teşekkür Ziyaretinde Ünye’nin Sorunlarına Değindi
01 Ağustos 2018 - 17:35

MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt 24 Haziran seçimleri sonrası Ünye’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

İlk olarak sanayi esnafıyla birlikte Ünye Sanayi Sitesini gezen Enginyurt, esnafla beraber yemek yedikten sonra Ünye Sanayi Sitesi Başkanlığında sanayi esnafına seslendi.

Daha sonra Ünye Halk Pazarında, Pazar esnafıyla selamlaşan Enginyurt, Ünye Kasaplar mevkinde halka seslendi.

Teşekkür gezisinde ilk Ünye Sanayisini gezen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: “24 Haziran seçimleri öncesinde hep söylediğim şeyler vardı. Bunlar da Ordulunun sesi olmak ve hakkını hukukunu korumak olacağıydı. Seçimden seçime meydanlarda olan değil, her zaman sanayide, bahçede, sokakta, esnafımızın yanında ve fındıkçının derdiyle dertlenen bir milletvekili olacağız dedim. Bugün de teşekkür gezilerimiz münasebetiyle sanayi sitesindeyiz.

Çapa Makinası Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Burada İtalyan bir firmayla birlikte Türk yapım ortaklığı olarak çapa makinasını görüyoruz. Karadeniz’de yerli bir üretim ve fabrikasıyla, çiftçiye ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak olan bu makina bizi ziyadesiyle sevindirdi. Bu ürünün tanıtılması ve pazarlanması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.

Parti Ayrımı Yapmadan Ordu’ya Sahip Çıkmalıyız

24 Haziranda Ordu da 6 milletvekili seçildi. Seçim bittikten sonra AKP, CHP, MHP diye bir şey yok, hepimiz Ordu’nun vekiliyiz ve hepimiz Ordu’ya sahip çıkmalıyız. Fındık bütün Ordu’nun ve 8 milyon kişinin ortak meselesi ise bu 6 milletvekili de parti ayrımı yapmaksızın Ordu’muza yardım etmeliyiz. Biz bu konuda sizin yanınızdayız ve sizin sesiniz olacağız.”dedi.

Daha sonra Ünye Sanayi Sitesi Başkanlığında, Ünye Sanayisi esnafına seslenen Cemal Enginyurt: “Öncelikli olarak Sanayi Sitesi esnafının da beklentisinin fındık olduğunu bildiğimiz için, ben Çarşamba günü TBMM’de bir basın açıklaması yaptım ve sayın cumhurbaşkanımıza seslenerek; fındığın maliyeti 10 liradır, TMO şuan 13 lira 25 kuruştan Giresun fındığını, 12 lira 50 kuruştan ordu fındığını satıyor. Eski fındık ile yeni fındık arasında 1 lira fark olduğunu düşünürsek, ordu fındığı 13 buçuk, Giresun fındığı 14 lira 25 kuruş olarak fiyatlanması gerektiğini ifade ettik. Ancak bir haftada gezdiğim yerlerde gördüğüm kadarıyla fındık geçen senenin yarısı kadar yok ve rekolte yüksek değil.

İtalyan Firması Fındığı Elimizden Almaya Çalışıyor

Bir İtalyan firması fındığımıza gözünü dikmiş, emeğimizi ve ekmeğimizi elimizden almak için her türlü alçakça oyunu oynuyor. Rekolteyi yüksek göstererek fındığın fiyatını düşürmeye çalışıyor. Biz bu oyunun durması için sayın cumhurbaşkanımıza düşüncelerimizi ilettim. Dünya Müslümanlarının dertleriyle dertlenen cumhurbaşkanımız, 8 milyon üreticiyi görmezden gelmemeli dedik ve gelmeyeceğine inanıyoruz. Bizim toplantımızın ardından Ak Parti bölge fındık milletvekilleri hemen toplantı yaptılar ve 15 ağustosa kadar fındık fiyatının açıklanacağını ifade ettiler.

Organize Sanayii Olmaması Çok Büyük Bir Sorun

Ünye’de fındığın akabinde en büyük sorun organize sanayidir. Ünye ekonomisinin canlanması için öncelikle bir organize sanayi kurulması gerekmektedir. Ünye, Fatsa, Ordu’nun istimlak sürecinde yarıştırılmasını istemiyorum. Ünye’ye de, Fatsa’ya da, Ordu’ya da organize sanayi kurulması gerekmektedir. Ordu göç veren bir şehir ve bu göçü durdurmak için acilen bir organize sanayi kurulması gerekmektedir.

Ünye’ye Yeni Fakülteler Açılmalı

Ünye’de 367 dönüm civarında bir üniversite arazisi var. Bu araziye derhal büyük bir kampüs alanı kurulmalı ve Ünye’ye yeni fakülteler açılmalıdır. Bu 6 milletvekili hep birlikte bu problemlerin çözümü için el ele vermelidir.” diye konuştu.

Son olarak Ünye Çarşamba Pazar’ını ve Ünye esnafını ziyaret eden Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye esnafına seslenerek;  “Ben bu millete hizmet etmek için milletvekilliği adaylığına çıktım. Birileri sinsice arkamızdan sırıttı, MHP 30 bin oy alamaz dedi. Ama Ordu 82 bin oy vererek beni vekil yaptı. Allah hepsinden razı olsun. Biz Ordu’ya, Türkiye’ye, Türk milletine hizmet edeceğiz. Ben herkesin milletvekili olacağım. Ancak bir kesimin vekili olmayacağım. O kesim de sayın cumhurbaşkanı TBMM’de yemin etmeye geldiğinde 3 parti ayağa kalmadı, ben sayın cumhurbaşkanına ayağa kalkmayanlara milletvekilliği yapmayacağım.

HDP Olsa Olsa Pkk’nın Temsilcisi Olur

İyi Partinin genel başkanı Meral Akşener diyor ki, “HDP kürt milletinin siyasi temsilcisidir.” HDP kim oluyor da kürk milletinin siyasi temsilcisi olsun. HDP olsa olsa Pkk’nın temsilcisi olur. Onları nasıl kürtlerin temsilcisi olarak görebilirsin. Kürtler MHP’ye, AKP’ye, CHP’ye oy verdi, dolayısıyla bu bölücü zihniyetin karşısında biz 2023 yılına kadar Ak Partiyle beraber olacağımızı söyledik ve bu anlamda meclis başkanlığına aday çıkarmayarak Binali Yıldırım’ı destekledik. Biz birlik, beraberlik ve devletin bütünlüğünden yanayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-