eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE OKUYOR, TÜRKİYE OKUYOR

ÜNYE OKUYOR, TÜRKİYE OKUYOR
01 Nisan 2015 - 17:27

51. Kütüphaneler Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi…

SAM_5995

Ünye Cumhuriyet Meydanından bugün saat 12:00’de Ünye Belediyesi, Ünye Halk Kütüphanesi ve Ünye Gençlik Merkezinin birlikteliğiyle 51. Kütüphaneler Haftası çerçevesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinliğe ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra kredi ve yurtlar kurumunda kalan üniversite öğrencileri de katıldı.

Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol KOCAOĞLU,  bu etkinliği vatandaşların dikkatini çekmek üzere Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiklerini söyleyerek.

” Bu etkinliğimizin asıl amacı halkımıza, ‘ biz okuyoruz siz de okuyun’ mesajını vermekti ve önümüzdeki senelerde daha büyük katılımlarla bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Baktığımız zaman kitap okuma oranının azlığından bahsediyoruz ve bu dertten yakınıyoruz  fakat bizler insanlara kitap okuyacak imkan ve olanağı sağlayamıyoruz. Kütüphaneler hep kimselerin göremeyeceği daracık ve ücra köşelerde. Bizim önce insanlarımıza kütüphaneyi anlatıp o mekanı sevdirmemiz gerekir ve ondan sonra insanlarımızdan kitap okumayı isteyebiliriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın KUYUMCU ise ; Kitap okumanın insana faydalarını ve ufukları ile alakalı gelişimlerini  göstermek amacı ile farkındalık yaratmak adına bu faaliyete destek vermek istediklerini söyleyerek, bu etkinlikte kendilerinden desteğini esirgemeyen Ünye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR,  bu etkinlik kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederken, ”Özellikle kitaplarla haşır neşir olmak,  yüzyıllar öncesinde yaşamış dahilerle konuşmak gibidir. Çünkü onun içindeki bilgiye ulaşırken o insanın fikir dünyasına ve yaşadığı döneme gidebilme fırsatına ulaşabilirsiniz.. Bu yüzden kitaplar bizlere yol gösteren birer pusula gibidir.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Ünye Gençlik Merkezi Üyesi olan ve aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan Üniversite öğrencisi  Sebile ÖZGEZ’de bu etkinlik çerçevesinde duygularını dile getirdi.

Sebile ÖZGEZ,  bu etkinlik çerçevesinde burada olmaktan çok mutlu  ve huzurlu olduğunu dile getirirken, kitap okumanın insanda algı gücünün gelişimi için ve toplumumuzun gelişebilmesi için önemli bir faktör olduğunu ve bundan sonraki zamanlarda da bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-