eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vatandaşlar Yetkililere Seslendi ”Yağmur Yağdığında Korkuyoruz ”

Vatandaşlar Yetkililere Seslendi ”Yağmur Yağdığında Korkuyoruz ”
02 Ağustos 2018 - 12:44

Ünye’de gece başlayan ve yaklaşık 6 saat aralıksız devam eden sağanak yağmur nedeniyle bazı evlerin bodrum ve zemin katlarında su baskını yaşandı, sokaklar ise göle döndü.

Şiddetli sağanak yağmur nedeniyle Çınarlık Mahallesi Mehmetçik Sokak Yıldızpark apartmanının giriş kısmına ve zemin katına su bastı.

En ufak yağmurda bile binaya su bastığını söyleyen apartman sakinleri yetkililerden altyapı ve gider yapılması konusunda yardım beklediklerini söyledi.

Mağdur apartman sakinlerinin imdadına ise Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri yetişerek bina içindeki ve girişteki sular için tahliye çalışması başlattı.

Apartman Sakini Osman Usluoğlu: “Biz her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. En ufak yağmurda bile binayı su basıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sağanak yağmurda arabasına su bastığını söyleyen Apartman Sakini Sinan Aynacı: “Bu binada baştan beri altyapı sorunu var. En ufak yağmurda dere taşıyor, istimlak duvarlarından su geliyor ve apartman sular altında kalıyor. Çok şiddetli yağmur yağdığında iste yukardaki mahallelerin suları da buraya geliyor. Buradaki duvar yağmur sebebiyle yıkıldı ve deliklerden aşırı derecede yağmur suyu geliyor. Geçtiğimiz hafta yağan yağmurda arabam sular içinde kaldı, yine zemin katta boyumuza kadar su vardı. Biz bu sorunu sürekli çekiyoruz.

Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Sinan Aynacı; altyapı çalışmaları ve giderler yapılmasını istiyoruz. Burada önlem alınmazsa her yağmurda bu sorunları yaşayacağız. En ufak yağmurda dışarı bile çıkamıyoruz, ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Yetkililerden bu sorunla ilgilenmelerini istiyorum.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-