eskort samsun

ÜNYENETHABER

Devlet Kredi Sektörüne Müdahale Etmeli

Devlet Kredi Sektörüne Müdahale Etmeli
06 Ağustos 2018 - 2:34

Ünye’de inşaat sektörünün hız kazanmasıyla birlikte ev sahibi olmak isteyenler emlakçılara yöneldi.

Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul işletmecisi Metin Tokaç, Ünye’deki inşaat sektörü ve emlak piyasası hakkında bilgi verdi.

İnsanların emlak piyasasına ciddi anlamda talebinin devam ettiğini belirten Tokaç, dövizdeki yükselişin inşaat sektörüne darbe vurmayacağına dikkat çekti.

Ünye Atlas Emlak Yapı ve Gayrimenkul işletmecisi Metin Tokaç: “Emlak piyasasında insanların ciddi anlamda talebi devam ediyor. Hem telefonla hem de internet üzerinden çok ciddi talepler alıyoruz ancak insanların piyasayla ilgili korkuları hala bitmedi. Özellikle kredi faiz oranlarının aşırı yüksek durumda. 100 bin liralık bir kredi diliminde yaklaşık 700 Türk lirası miktarında bir artışa sebep oluyor. Vatandaşın gelir seviyesi henüz bu noktada ulaşmadığı için bu durum piyasada ciddi anlamda bir gerileme yarattı.

Döviz İnşaat Sektörünü Etkilemez

Dövizdeki yükselişin inşaat sektörüne yansıması sadece alımlarda ciddi anlamda fark ettiriyor. Bence döviz bu ülkenin inşaat sektörüne büyük bir darbe vuramaz. Çünkü inşaat sektörüyle alakalı bir çok ürün Türkiye’de kendi üretimimiz ve bu üretimler dövize bağlı değil. Döviz insanları sıcak parada kalmak konusunda etkiledi. Dövizin inşaat sektörüne çok az bir etkisi vardır ve inşaat sektörünün uzun vadede bu etkiyi yeneceğine inanıyorum.

Ünye’de Çevresel Yerler Azaldı

Talebin olmadığı yerlerde inşaat yapılırsa oralarda fazlalık oluşur. Ünye’de özellikle Atatürk Mahallesi, Gölevi ve meydana yakın yerlerinde çevresel olarak yer kalmadı, ne yaparsanız yapın dikine yapmak zorundasınız.

Arap Vatandaşlarının İlgisi Fazla

Haziran ayının başlarında yabancıların sektöre bakış açıları ciddi anlamda iyiydi. Çünkü onların yurt dışındaki birikimleriyle, Türkiye’de yapacakları yatırımlar arasında ortalama 1 konutta en az 60 veya 70 bin lira gibi bir avantajları oldu. Biz hem Türk olup yabancı ülkede çalışanlara, hem de yabancı ülke vatandaşı özellikle Arap vatandaşı olanlara satışımız oldu.

Devletin Kredi Sektörüne Müdahale Etmesi Gerekiyor

Her şeyi devletten beklememek gerekir ancak, devletin kredi sektörüne müdahale etmesi gerekiyor, büyük anlamda desteğe ihtiyaç var. Ben bugünlerde kredinin 1, 1.15 gibi oranlarda bile olsa piyasaya etki edeceğini düşünüyorum.

İnternet Çok Önemli Bir Unsur

Toplumumuzda hala internet ile tanışmayan, tanışıp da iyi kullanamayan bir kesim var. Satışlarımızda görsel olarak gezmek isteyenler de var, internet aracılığıyla görüp telefon açanlar da var. İnternet bu işte dünyada olduğu gibi çok kuvvetli ve önemli bir unsurdur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-