eskort samsun

ÜNYENETHABER

BİSİKLET YOLU PROJESİ FİYASKOYA DÖNDÜ

BİSİKLET YOLU PROJESİ FİYASKOYA DÖNDÜ
08 Ağustos 2018 - 1:38

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yapmış olduğu icraatlardan  bisiklet istasyonları ve yolu projesi Ünye’de  fiyaskoya dönüşmüş durumda.

 Ünye’de 5,2 kilometrelik alanda(Tabakhane Deresinden Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine kadar) 4 adet akıllı bisiklet kiralama terminali, 55 adet akıllı park ünitesi, 32 adet akıllı bisiklet ve 4 adet akülü engelli aracı şarj istasyonu, kullanımına sunulmuştu.

Yaptığımız araştırmalarda 27 km Ünye sahil yolunda 5,2 kilometrelik alan bisiklet yolu olarak gösterilmesine rağmen sadece Ünye otogar mevkiinde bisiklet yolu mevcut. Buda tahminen sadece 1,5 km’ye denk geliyor. Kısacası Ünye’nin 5,2 kmlik sahilinde bisiklet istasyonları var ama bisiklet yolu sadece 1,5 km sinde mevcut. Buda bize projenin Ünye’de nasıl uygulandığı hakkında gerçekleri gözler önüne seriyor.

Ünye’nin cazibe noktalarından biri olan Ünye sahilinde yayaların arasında bisikletler cirit atıyor. Yayaların, çocukların ve engellilerin arasında gezen bisikletçiler yayalarla dolu olan sahil yolunda tehlike yaratıyorlar.

 

BİSİKLETLER TEDİRGİN EDİYOR

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar,  yaya kaldırımında bisikletle dolaşanların kendilerini tedirgin ettiğini, çocuk ve yaşlıların kazalarla karsı karşıya olduğunu belirterek “bildiğimiz kadarıyla eskiden kaldırımda dolasan bisikletlileri yetkililer engelliyordu ve kaldırımlar da bisiklet kullanmak yasaktı. Yasak olması da normal çünkü hızlı giden bisikletliler yayalara tehlike oluşturuyor.

RANT İÇİN ÇİFTE STANDART YAPILIYOR

Şimdi görüyoruz ki Büyükşehir Belediyesi belli noktalara bisiklet istasyonları kurmuş. Buradan alınan bisikletler ise bisiklet yolu olmayan sahil yolunda tehlike yaratıyor. Ama görüyoruz ki ne bu bisikletlileri uyaran ne de yasaklayan var.

Eskiden sahilde bisiklete binmek yasakken belediye rantı için ne zamandan beri serbest oldu merak ediyoruz. Para insanın hayatından daha mı kıymetli sorusunu Sayın Enver beye sormak istiyoruz. Güzel bir proje uygulandı fakat altyapısı hazırlanmadan her zamanki gibi yarım yamalak hayata geçirildi. Yetkililerden düzenleme bekliyoruz.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-