eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ’NDE DURMAK YOK

ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ’NDE DURMAK YOK
06 Ağustos 2018 - 10:40

Yaz futbol okulu çalışmalarına devam eden Ünye Futbol Kulübü’nde durmak yok. Ünye’nin başarılı alt yapı kulübünde minik sporcu adayları için temel futbol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ağustos ayının son haftasına kadar devam edecek olan futbol yaz okulunda çocuklar hem yeteneklerini keşfediyor hem de eğlenceli bir yaz geçiriyor.

Alt yaş gruplarında resmi müsabakalarda sezonu tamamlayan ve tatil döneminde çocukların zamanını verimli geçirmelerinin yanı sıra gelecekte lisanslı olarak Ünye Futbol Kulübü’nde futbol oynayacak yetenekli futbolcu adaylarını da tespit etmeye çalışan mavi-siyahlılarda 5 ile 12 yaş arası çocuklarla mesai ara vermeden devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren miniklere deneyimli antrenörler eşliğinde yaş gruplarına ayrılarak futbol eğitimi verilirken aylık beslenme karnesi takibi ile de sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmaları hedefleniyor.

-Tamtürk “Hem eğleniyoruz, hem de yetenekleri keşfediyoruz”-

Olimpiyat Halı Saha Tesisleri’nde yaz futbol okulu çalışmalarını sürdüren Ünye Futbol Kulübü’nde amaçlarının çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamalarının yanı sıra futbola yetenekli çocukları da küçük yaşta tespit etmek olduğunu belirten Başkan Metin Tamtürk açıklamasında şunları söyledi “Kulübümüzde lisanslı ve lisansız toplam 250 öğrencimiz var. Bize güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize ve bu çocuklara bu gençlere karşı sorumluluğumuz var. Bunun için beş antrenör arkadaşımız ile yılın on iki ayı ara vermeden belli bir program dahilinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve en büyük servetimiz olan zamanımızı çocuklarımız için harcıyoruz. Ancak biliyoruz ki bu toprakların çocukları için ne yapsak azdır. Çünkü onlar hepimizin geleceği. Okulların tatile girdiği günden bu yana Ünye’mizin her mahallesinden servislerimizle çocuklarımızı evlerinden alıp antrenmandan sonra da evlerine bırakıyoruz.”

-“Hem ruh sağlığı hem de beden sağlığı için, çocukları bilgisayar başından kaldırmak istiyoruz”-

Günümüzde beslenmeyi daha çok karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek zanneden bir neslin yetiştiğini ve zamanlarının büyük çoğunluğunu telefon ekranı, tablet ve bilgisayar başında geçiren çocukların bu nedenle hareketsiz kalması ile kilo artışı ve hatta obezite durumuna geldiklerini belirten Tamtürk açıklamalarının devamında “Biz futbol antrenörlüğümüzün yanı sıra aynı zamanda da eğitimciyiz. Bugün çocuklar için en büyük tehlike hareket etmemeleridir. Özellikle okulların tatile girdiği dönemlerde bilgisayar başında saatlerce oyun oynayan çocuklar için bu durum yasaklı madde kullanımı kadar tehlikeli bir durumdur. Bunun hem fiziksel hemde sosyal olarak olumsuz etkileri var. Asosyal, kendisi ile dahi barışık olmayan, paylaşmayı bilmeyen bir psikolojide yetişen çocukların gelecekte toplumda nasıl bir rol alacağı düşüncesi dahi insanı korkuturken, bu çocukların aşırı kilo alımı ile yaşayacağı sağlık problemleri de üzücü bir gerçektir. Çocuk demek oyun demektir. Bu sayede ilk hedef olarak onları bilgisayar başından kaldırmak, eğlenceli oyunlar ile spor yapmayı sevdirmeye çalışıyoruz. Bunu da bir asli görev olarak görüyoruz” dedi.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P