eskort samsun

ÜNYENETHABER

Siyasi Gerginlikler Ekonomiyi Çökertti

Siyasi Gerginlikler Ekonomiyi Çökertti
07 Ağustos 2018 - 0:50

4

Türkiye ile Amerika arasında yaşanan siyasi gerginlikler Türkiye ekonomisini sert bir şekilde etkilemeye devam ediyor.

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Çoşgunalp, haftaya sert bir yükselişle giriş yapan Dolar, Euro, altın ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Dolar’ın 5,17, Euro’nun 5,95 ve altının 200 Türk lirasının üstüne çıktığını belirten Çoşkunalp, yatırımcılara ellerindeki döviz ve altını kademeli olarak satışa geçirmelerini tavsiye etti.

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Çoşgunalp: “Bu hafta da döviz ve para piyasaları haftaya sert yükselişlerle başladı. Bu durumun sebepleri geçtiğimiz hafta yaşanan Rahip Brunson kriziyle Amerika ile başlayan iktisadi ve siyasi sorun ve İran’a yaptırılacak olan ambargo yaptırımlarının bugün itibariyle başlaması ve  bizim ülke olarak buna uymayacağımızdır. Ekonominin genel durumuyla ilgili sorunlar hala iç piyasada devam etmektedir.

Döviz ve Altın Fiyatları Karşılanabilir Zararlardan Yukarı Çıktı

Döviz fiyatları artık karşılanabilir zararlardan yukarıya çıkmaya başladı. Bugün itibariyle 5 liradan bandı açarak 5,16 ve 5,17 gibi fiyatlar oluştu ve bunun karşılığında da 5,95-5,98 lira arasında Euro fiyatı var. Altın fiyatları ons olarak düşüyor ancak döviz sepeti yukarı çıktığı için altın da aynı oranda 200 Türk Lirasının üzerine çıkarak 1 ay önceki 202 seviyelerine çok yaklaştı.

5,15-5,20 Arasında Olan Dolar Fiyatı Türkiye Cumhuriyetinin Hak Ettiği Bir Döviz Kuru Değildir

Faizler gerçekten yüksek oranlarda. Mevcut döviz rezervi bankalarda 140 bin doların üzerine çıkmış durumda. Bu mevcut rezervin bir günde %10’u bile satılsa bu fiyatlar sert şekilde düşecektir. Bankalarda bozulan dövizler, piyasadaki döviz talep eden oyuncuların hem niyetini gösterecek hem de gücünü test edecektir. 5,15-5,20 arasında olan dolar fiyatı Türkiye Cumhuriyetinin hak ettiği bir döviz kuru değildir. Eğer bu fiyatlar daha da yukarı çıkarsa işte o zaman bir sorun var demektir ve işte o zaman siyasetçi bu sorunun cevabını millete vermek zorundadır.

Döviz ve Altın Yatırımları Satışa Geçirilmelidir

Yatırımcılara tavsiyemiz sükunet ve akıllı hareket etmeleridir ve ellerindeki mevcut döviz ve altın yatırımlarını kademeli olarak satışa geçirmelerini tavsiye ederim. Bu durum ülke ekonomisine de faydalı olacaktır. Çünkü Türkiye ekonomisi 1 Trilyon Türk Lirasının üzerinde ekonomi üreten bir ülkedir. Dünyadaki hiçbir gelişmiş ekonomisi, bu ülkedeki ekonomiyi göz ardı etmez. Son 3 aydaki fiyat hareketliliği bence ekonomik değil siyasidir. Ancak bu fiyatlar daha da yükselecek olursa bu ekonomiyi önümüzdeki günlerde çok fazla sorunlarla karşılaşacak demektir. Temennimiz bu durumun yaşanmamasıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-