eskort samsun

ÜNYENETHABER

KÖPRÜDEKİ TEHLİKE GELİYORUM DEDİ

KÖPRÜDEKİ TEHLİKE GELİYORUM DEDİ
09 Ağustos 2018 - 3:18

Orta ve Doğu Karadeniz’e etkisi altına alan ve özellikle de Ordu’da sel felaketinden dolayı meydana gelen afette Karadeniz sahil yolu Ünye Cevizdere Köprüsünde faciadan dönüldü.

Sağanak yağışların etkisi altında olan Ünye’de sabahın erken saatlerinde başlayan yağışlar günlük hayattı olumsuz etkiledi.

Bunlardan en önemlisi Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz’de birbirine bağlayan Cevizdere Köprüsünün araç ulaşımına kapatılması oldu.

Üzerinden her gün binlerce aracın geçtiği Cevizdere Köprüsünde hızlı ve erken alınan tedbirler sayesinde büyük bir facia atlatıldı.

Bölgede   incelemeler yapan ve vatandaşların mağdur olmaması için yol güvenliğini sağlayan emniyet güçlerinin Cevizdere Köprüsü ile ilgili tehlikeli durumu fark etmesinin hemen ardından, köprünün yıkılma riskine  karşı Ünye kaymakamı tarafından dakikalar önce trafiğe kapatıldı.

Araç ve yaya trafiğine kapatılan köprü birkaç dakika sonra Cevizdere Irmağının taşıdığı sel sularına daha fazla dayanamayıp çöktü.Trafiğe kapatılan köprünün her iki yanında 5 km uzunlukta araç konvoyu oluştu.Daha sonra trafik sağlam olan yan köprüden çift yönlü olarak verilirken ,büyük araçların köprüden geçişine izin verilmedi.

Gerekli inceleme ve hızlı karar alınmasaydı şu anda çöken köprü üzerinde yüzlerce araç sel sularına kapılarak denize sürüklenmiş olacaktı.

Sevindirici taraf ise ,böyle talihsiz bir olayın yaşanması halinde şu ana kadar can kaybının yaşanmadığı Ordu’da, birçok kişinin hayatını tehlikeye sokacak  ve bir faciaya davetiye çıkaracak  ihmalkarlığın söz konusu olmaması oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-