eskort samsun

ÜNYENETHABER

CHP İlçe Başkanı Maral Sel Afetini Değerlendirdi

CHP İlçe Başkanı Maral Sel Afetini Değerlendirdi
09 Ağustos 2018 - 12:12

8 Ağustos günü sabah saatlerinden itibaren başlayan aşırı sağanak yağış nedeniyle, Ordu genelinde olduğu gibi Ünye’de de ciddi ölçüde maddi ve manevi hasarlar meydana geldi. Birçok iş yeri ve evi su bastı, dereler taştı, hatta köprü yıkılarak ulaşımda aksamalar oluştu.

Yaşanan bu afetin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral açıklama yaptı. Devletin bir an önce yaraların sarılması noktasında adım atması gerektiğini ifade eden Maral sözlerinde şunları kaydetti;

“Ünye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz. Çok büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bu sel felaketinde Ünye sahil yolu Cevizdere mevkindeki köprünün bir yönü trafiğe kapatıldı. Bu sebeple sahil yolu tamamen trafiğe kapandı. Daha sonra trafik tek yönlü köprü üzerinden sağlanmaya çalışıldı. Tarihi Cevizdere Köprüsü yıkıldı. Yine aynı hat üzerinde bulunan çakma köprünün yıkıldığını tespit ettik. Ayrıca bütün köy yollarında çok büyük hasarlar meydana geldi. Köy yollarına çamur birikmesi, heyelanlar nedeniyle birçok köye ulaşım kapandı. Ayrıca Çiğdem köyünde daha önceden oluşmuş olan heyelanda yeniden bir hareketlenme meydana geldi. Bölgemizin çok ciddi maddi ve manevi kayıpları var. çok fazla miktarda hayvan telef oldu. Devletin bir an önce yaraların sarılması için katkı sunmasını bekliyoruz.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-