eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cevizdere Esnafı Yardım Bekliyor

Cevizdere Esnafı Yardım Bekliyor
11 Ağustos 2018 - 9:07

Ünye’de yaşanan sel felaketi nedeniyle iş yerleri sular altında kaldı.

Yaşanan sel felaketinin ardından Ünye Cevizdere mevkinde bulunan iş yerlerine su bastı. Yaşanan su baskını nedeniyle iş yerleri kullanılamaz hale geldi.

Kendi imkanlarıyla sular altında kalan iş yerlerini temizlemeye çalışan Cevizdere esnafı, yetkililerden yardım bekliyor.

Yetkililerden yardım eli bekleyen Şener Hurdacılık çalışanlarından Nuri Aksu, sadece kendi şahsına ait 15 bin Türk Lirası zararı olduğunu belirtti.

Şener Hurdacılıktan Nuri Aksu: “Biz burada evimize, çocuklarımıza ekmek götürmek için mücadele veriyoruz. Bizim 8,10 tane arabamız ziyan oldu, 15, 20 milyarlık hurdamız denize aktı. Biz devletimize sığınarak bu malı temin etmek istiyoruz. Devletimizin gelip bu halimiz de görüp bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Benim şahsıma ait 15 bin Türk Lirası zararım var, diğer bütün arkadaşlarımın da en az benim kadar zararı var. Bu zararları devletimizin temin etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

İş yerlerinin 2 metre su içinde kaldığını belirten Emtaş’dan Murat Yılmaz: “Cevizdere havzasında su tahliye eden su kanalları var. Bu su kanallarına belediyenin de işbirliğiyle borular döşediler. Bu borular küçük borular olduğu için yetersiz kaldı. Açık kanalları kapattılar. Çok aşırı yağmurda iş yerlerini sular altında kalıyor. Cevizderenin taşması ile iş yerlerimiz bir buçuk iki metre sular içinde kaldı. Bütün makinalarımız motorlarımız üretilmiş malzemelerimiz sular içinde ziyan oldu. Aşağı yukarı 200 bin lira zararımız var.” diye konuştu.

Olayların bir anda sel şeklinde geliştiğini söyleyen Atik Kömür Saha Şefi Kenan Ayma: “ Her şey bir anda oldu, araçlarımızı ve makinelerimizi kurtaramadık. Kömürsel anlamda bir zararımız yok ancak ofis içindeki beyaz eşyalarımız, mobilyalarımız ve araçlarımız tamamen kullanılamaz hale geldi.” dedi.

 

Arabasının kullanılamaz hale geldiğini belirten Ceyhan Durgun: Arabamı bırakıp Ordu’ya gitmiştim, geri döndüğümde arabam 2 metre suyun altında kalmış. Arabayı halat ve zincirlerle zorla suyun altından çıkarttım ve kepçe yardımıyla dışarı çıkarttık. 36 bin liralık arabam artık kullanılamaz hale geldi.” diye konuştu.

Maddi kayıplardan çok 165 tane çalışanının sağ salim nakillerinin gerçekleştirdiklerini belirten Tera Tekstil Fabrikası Müdürü Levent Erçıktı: “Fabrikamızda dünkü su baskını sebebiyle çok ciddi kaybımız var. Maddi kayıplardan öte, burada çalışan 165 tane işçimizin sağ salim nakillerini gerçekleştirdik. Çalışanlarımızı madur etmemek için elimizden geleni yapıp en kısa zamanda fabrikamızı faaliyete yeniden geçireceğiz.” diye konuştu.

Burada can pazarının yaşandığını söyleyen Kuşkaya Geri Dönüşüm Fabrikası Müdürü Cesur Kuşkaya:

“Sel felaketi bizi yıktı geçti. Bizim 500-600 ton malımız yerle bir oldu. Kardeşlerim boğulmamak için makinelerin üzerlerine çıktılar. Burada can pazarı yaşandı. Irmağın ağzı kapatılırsa ve ırmak temizlenmezse tabii ki ırmak taşar. 500 600 bin lira zararımız var.” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-