eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bakanlık Tarafından Seldeki Hasar Tespit Çalışmaları Başlatıldı

Bakanlık Tarafından Seldeki Hasar Tespit Çalışmaları Başlatıldı
09 Ağustos 2018 - 18:27

 

Son iki gündür yaşanan ve ilimiz genelinde hala devam eden sel felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığından açıklaması geldi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, afat alanlarda ön hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklama şu şekilde;

İlimizde meydana gelen sel felaketi sonucu Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlar tarafından çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek maddi kaybın belirlenmesi amacı ile çevre ve şehircilik il müdürlüğü tarafından etkilenen alanlarda ön hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Il Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre ilk andan itibaren hasar tespit konusunda eğitimli personellerimiz hazırlıklı halde getirildi. Arama Kurtarma gibi acil müdahale çalışmaları tamamlanmasını takiben 08/09/2018 günü gece saat 22.00 itibari ile alanlara intikal edilmeye başlanılmıştır.

Şu anda mühendis mimar ve uzman personellerden kurduğumuz ekiplerimizin tamamı kaymakamlar ve koordinasyon merkezinden alınan bilgiler neticesinde ulaşım sağlanabilen alanlarda çalışmalarına aralıksız devam etmektedirler.

Bakanımız Sayın Murat KURU’nun talimatları ile Yapı İşleri Genel Müdür’ümüz koordinesinde yakın illerdeki il müdürlüklerinden konusunda uzman personel ve Genel Müdürlükten Daire Başkanı ve ekipleri çalışmalarımıza destek vermek üzere ilimize intikal etti.

An itibari ile 5 ilçemizde kaymakamlarımızdan müdürlüğümüze intikal eden listelerin büyük çoğunluğuna bugün ulaşılmış, ulaşılamayan bölgelere yarından itibaren ulaşılacaktır.

En kısa sürede kesin hasar tespitleri de tamamlayıp Valiliğimize sunmayı planlamaktayız. Müdürlüğümüz ekipleri koordinasyon içinde aralıksız olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Konu ile ilgili Bakanlık ve Valiliğimiz ile koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-