eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAŞKAN TAVLI ”ADALETİ SAĞLADIK”

BAŞKAN TAVLI ”ADALETİ SAĞLADIK”
13 Temmuz 2019 - 3:26

Bazı yerel gazetelerde yapılan işgaliye haberinin asılsız olduğunu ,kamuoyunun yanıldığını belirmiş ve haberin gerçeğini yayınlamıştık .Kamuoyunu bilgilendirme ve bazı yerel gazetelerde yapılan yanlış haberi düzeltmemizin üzerinden çık geçmeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı haberimizi doğrular açıklamada bulundu.

Yerel gazetelerin yalanlandığı ve bizim doğru haberciliğimizin resmi ağızdan tescillendiği açıklama şöyle;

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Özellikle pazar yerindeki pazar esnafımızın işgaliye kararlarını encümen veya belediye kararı ile 6 kat arttırdığı gibi bir ifade basına düşmüş, kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Bu şekilde bir karar alınmamıştır.

Geçmiş tarife neyse şuan da uygulanan birebir tarifede odur. Özellikle ifade etmek istiyorum; pazarcı arkadaşlarımızın kendi içlerinden gelen şikayetler üzerine yapılan incelemede orada bir eksik olduğu ortaya çıkmıştır. Pazarcı diyor ki ben 5 m2 yer işgal ediyorum 5 lira veriyorum öbür taraftaki ise 20 m2 yer işgal ediyor oda 5 lira veriyor. Pazarcı kardeşlerimiz bu nasıl uygulama diye kendi aralarında olan bu durum biz bildirdiler. Bizde yapılan araştırma neticesinde özellikle  100 binin üstünde nüfusu bulunan ilçelerimizde en asgari limit olan 1.30 TL üzerinde m2 bazında söylüyorum alınması gereken miktardır. Yani adam 20 m2 yer alıyorsa 30 tl ödemesi gerekir. Demek ki burada adaletin tesir edilmesi ve gerçekten vatandaş neyi işgal ediyorsa onun geçmişteki fiyatı üzerinden tarifelendirilmiş durumdadır. Kesinlikle aksi bir durum söz konusu değildir “dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-