eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ordu’da Gıda Denetimi Raporu Açıklandı

Ordu’da Gıda Denetimi Raporu Açıklandı
08 Ekim 2024 - 22:18

Ordu’da Gıda Denetimi Raporu: 90 İşletmeye Para Cezası
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılında Ordu genelinde gerçekleştirilen gıda denetimlerinde 90 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılında Ordu genelinde gerçekleştirdiği gıda denetimlerine ilişkin önemli veriler paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, yıl boyunca gıda üretimi, satışı ve toplu tüketim hizmeti veren 9.858 işletme üzerinde resmi denetimler yapıldı. Denetimler sırasında 547 adet numune alınarak analizlere tabi tutuldu.

Analiz sonuçları ve resmi kontroller esnasında tespit edilen uygunsuzluklar neticesinde, 90 işletmeye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, ihlallerin ciddi boyutlarda olduğu tespit edilen 3 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerinin 7 gün 24 saat devam ettiğini belirterek, vatandaşları güvenilir gıdaya erişim konusunda bilgilendirdi. Gıda güvenliği ile ilgili şikayet ve ihbarlar için ise 174 Alo Gıda Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı telefonların aranabileceği ifade edildi.

Güvenilir Gıda İçin Sürekli Denetim
Ordu’da yapılan bu denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması hedefleniyor. Gıda güvenliği konusundaki denetimlerin sıkı şekilde devam edeceği ve halkın bu konuda bilinçli olmasının önemine dikkat çekiliyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-