eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4” Başarıyla Gerçekleştirildi…

“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4” Başarıyla Gerçekleştirildi…
03 Nisan 2016 - 23:05

hgy

 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte düzenlediği ve ilçemizde Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nin (ÜNÇEK) proje ortağı olduğu“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4”; Ünye’de, tüm Türkiye’de ve dünyada başarıyla tamamlandı. En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü, Hadis konusunda 81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise dünya genelinde gerçekleştirildi.

 

360 bin kayıtlı Zinde yarışmacı
Hicri 25 Cemaziyelahir 1437, miladi 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu. Ünye ve çevresinde ise yarışmaya yaklaşık 3.600 kişi katıldı.

En Büyük Katılımlı Sivil Yarışma

Dernek Başkanı Hüseyin Dikici, yarışma ile ilgili şu bilgileri verdi; ”Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışma, ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlardan sonra Türkiye’deki en yüksek katılımlı sivil yarışma olarak kendisine ait rekoru tazeledi. “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının” ilmihal konulu olan ilkine Türkiye’den 87 bin 014 kişi, Kur’an-ı Kerim Meali konulu olan ikincisine 174 bin 399 kişi, Son Peygamberin Hayatı konulu üçüncüsüne ise toplam 259 bin 864 kişi müracaat etmişti. Bu yıl Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de yarışmamıza yoğun bir başvuru oldu. Çocukların, gençlerin ve velilerin bu teveccühü bizleri çok mutlu etti. Bu arada sınava katılan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum, yarışmanın tertip edilmesinde emeği geçen yarışma tertip heyetine, dernek üyelerimize ve yardımlarını bizlerden okul müdürlerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize, gözetmenlerimize, velilerimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Mahkumlar ve Engelliler de Katıldı

Son Peygamber Platformu Ünçek temsilcisi Mehmet Karayalman yaptığı açıklamada;” Yarışmanın Ünye, Akkuş, Çaybaşı, İkizce ve Ünye M Tipi Açık ve Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu olmak üzere 15 sınav merkezinde, 112 salonda ve 120 sınav görevlisi eşliğinde gerçekleştiğini söyledi.

Yarışmaya aynı anda Türkiye’nin değişik yerlerindeki 231 cezaevinden toplam 9 bin 824 mahkum sınava katılma fırsatı buldu. Ayrıca onlarca engelli de hem online hem de sınıflarda yarışmaya dahil oldular. İngilizce olarak yarışmaya katılmak isteyenler de F kategorisinde katılma imkanı buldular.

Ünçek Yönetim Kurulu üyesi Kenan Arslan ise; ”Soruların uzmanlar tarafından hazırlanmasından Türkiye’nin 81 iline dağıtılmasına kadar tüm süreci tamamen özgün şekilde organize edildi. Yarışma Türkiye genelinde 81 ilde, 803 ilçede, 1.654 okul ve 14 bin 427 sınıfta, 16 bin gözetmen ile birlikte tertip edilen sınava 7’den 70’e herkes katılma imkânı buldu. 14 yaş altı yarışmacılar 80 soruyu, diğer yarışmacılar ise 100 soruyu 120 dakikada cevapladı. Sınavda, yaş ve ihtisas durumuna göre toplam 6 ayrı kategoride kayıtlar alındı.” dedi.

Hadis konulu yarışma
Kaybedeni olmayan yarışmada katılımcılar “Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı eserden imtihan oldu. Yarışmaya konu olan kitap “İmam Nevevi’nin Riyazü’s Salihin” eserinden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlendi.
Ünçek Başkan Yardımcısı İshak Sarı tarafından yapılan açıklamada ise; ”Yarışma ile ideal insan Peygamber Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflenirken, okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğu bilgiyle hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın, özellikle gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenlendiği bildirildi.”

29 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak olan kesin sınav sonuçlarına göre düzenlenecek olan Ödül Töreni’nde dereceye giren A, B ve C kategorisindeki her birincilere 1000’er TL, İkincilere 750’şer TL, üçüncülere ise 500’er TL, 4.-10.arasında dereceye giren yarışmacılara da sürpriz ödüller verilecek. Türkiye genelinde dereceye girenler ise Umre, tablet bilgisayar ve para ödülleriyle ödüllendirilecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-