eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ünye’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim 2018 - 13:41

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 95. Kuruluş yıl dönümü kutlama törenleri yapıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Düzenlenen program ilk olarak Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney makamında Tebrikatın kabulüyle başlayıp, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programıyla devam etti. Düzenlenen kutlama programında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşı ve İstiklal Marşı’nın ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları ifade etti;

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney: “Bugün milletimizin tarih boyunca en parlak ve en anlamlı başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümüdür. Milleti yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle tarihte devletler kuran milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin tabiatına en uygun olan idare Cumhuriyettir inancıyla ve modern dünyada aynı felsefeyle bireyi esas alan, insanı yücelterek inanç ve düşünce özgürlüğünü teminat altına alan Cumhuriyeti kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyet’i Bölgesel Bir Güç Haline Gelmiştir

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesi Cumhuriyet rejiminin temelini oluşturmuştur. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Devlet halkın devletidir, millet varsa devlet vardır, devlet halka hizmet için vardır. Türkiye Cumhuriyeti 95 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde önemli bir bölgesel güç haline gelmiştir.

15 Temmuz Gecesi Yaşananlar Milletimizin Cumhuriyeti İçselleştirdiğinin Bir Örneğidir

Cumhuriyet demokrasi ve hukuk devleti ilkesiyle taçlandırıldığında ve milletçe içselleştirildiğinde gerçek manasını bulmaktadır ki en son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar milletimizin Cumhuriyeti ne denli içselleştirdiği ve devletiyle ne kadar bütünleştiğinin en somut örneğidir. Milletimizin yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini o gece tüm Dünya çok net bir şekilde görmüştür. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek özgürlüğüne, demokrasisine, hükumetine ve devletine sahip çıkan milletimizin cesaret ve kararlılığı 2023 hedeflerimize ulaşma noktasındaki en önemli güvencemizdir.

Eğitime Toplum Olarak Daha Çok Önem Vermeliyiz

Günümüzde tarih yazmanın yolu ilim ve irfan sahibi, eğitimli, erdemli bireyler yetiştirmekle mümkün olacağından eğitime toplum olarak daha çok önem vermeliyiz. Bu hususta en büyük görev ve sorumluluğun öğretmenlerimize ve öğrencilerimize düşmektedir. Geçmişimizi çok iyi anlamalı ve hatalarımızdan dersler çıkarıp geleceğe emin adımlarla yürümeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Emin Adımlarla İlerlemeye Devam Edecektir

Cumhuriyetimizin varisi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden kahraman gazilerimizi yad ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti her türlü şer odağın beyhude çabalarına karşın önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın öncü bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin şiir dinletileri yer aldı. Şiir dinletilerin akabinde halk oyunlarının sergilendiği törende yöresel türküler törene katılan vatandaşlara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Şiir, halk oyunları ve türkülerden sonra Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’nin hazırladığı halk oyunu gösterisi, daha sonra ise resim, şiir, kompozisyon ve Cumhuriyet Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü sporcuları tarafından hazırlanan sportif gösteriler izleyenlerin nefeslerini kesti.

Düzenlenen program, Ünye’nin Dünkü Çocukları etkinliklerinin ardından resmi geçit töreniyle son bulurken, kutlama programına katılanların coşkusu görülmeye değerdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-