eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
31 Ekim 2018 - 16:38

Ünye`de her Çarşamba günü kurulan halk pazarında, son haftalarda olduğu gibi bu hafta da sebzelerde düşüş yaşanmadı.

Yaptığımız röportajda Pazar esnafları fiyatların yüksek olduğundan dolayı vatandaşın ilgisini az olduğunu ifade ederken, ilerleyen zamanlarda da kış nedeniyle fiyatların artacağını söylediler.

Pazarın fiyatını yüksek olduğunu söyleyen esnaflar;

 

“Bu hafta Pazar biraz daha ucuz hava ısındıkça sebze fiyatları biraz inişe geçti. İlerleyen zamanlarda kış geldikçe fiyatlar yükselebilir ama bu şekilde sıcaklılar devam ederse biraz daha fiyatlar ucuzlar. Sebze ve mandalina 2 lira, elma 2.5, domates 5 lira, salata 2.5, biber ve patlıcan tarla 2 lira, marul 1,5, pırasa 3 lira, havuç, 2,5 geçen haftaya göre ucuzluk gözükmekte.”

 

 

“Bu hafta ürünlerin parası çok yüksek, fiyatlar pahalı geliyor vatandaş  bundan dolayı vatandaşların alım gücü düşüyor, vatandaşın parası yok ve bu sene fındık olmadığı için bu sebepten dolayı alamıyorlar. Vatandaş 3 kilo alacağına 1 kilo alıyor, 1 kilo alacağına yarım kilo alıyor yani almaya çalışıyorlar. Fiyatlar normal aslında ama para gücü olmadığı için vatandaşta alım gücü yok. İlerleyen dönemlerde ise 4 liraya sattığımız ürünü geri gittiğimizde 4 liraya alamıyoruz çünkü zam gelmiş oluyor tabi bu şekilde gider çoğaldıkça bizde ürünün üstüne koyacağız tabi ki”

 

“Bu hafta pazarın durumu geçen haftaya göre normal, normalde pazarın fiyatı düşüşte müşterilerde alım gücü yok. Fındığın fiyatından, işsizlikten ve ekonomik durumdan olsun baya bir düşüş yaşıyoruz. Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşın alım gücü yok. Biz şuan en iyi zamanlardayız kışın hiç yapamayacağımız zamanlarda olacak ama Allah`tan gelen bir şey  ne müşterilerin ne de esnaflarımızın her hangi yapacağı bir şey yok sadece fındığın olmaması işsizlik olmasından dolayı müşterilerimizin alım gücü olmaması” diye konuştular.

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-