eskort samsun

ÜNYENETHABER

AVLANMA EN AZ 1 SENE YASAK EDİLMELİ

AVLANMA EN AZ 1 SENE YASAK EDİLMELİ
05 Kasım 2018 - 0:55

Ünye`de her hafta kurulan halk pazarında balık fiyatları düşüşte. Balık satışının iyi olduğunu söyleyen Sedat Yelen vatandaşların balık fiyatlarından memnun olduğunu ifade etti.  

Uzun yıllardır balıkçılık sektörüyle uğraşan Sedat Yelen, gazetemize özel yaptığı açıklamada, bu yıl balığın olduğunu ama gelecek yıllarda gittikçe kaybolacağını söyledi.

Balıkçı Sedat Yelen;“Bu hafta hamsi ve istavrit 5, mezgit 5 ile 10 lira, kefal 7 lira, barbun ve çinakop 10 lira, palamut 10 ile 5 liradan satıyoruz. İlerleyen dönemlerde denizimiz her geçen günde bitiyor.Şuan  güvenerek bu işi yapıyoruz ama 10 sene sonra denizde hiçbir şey bulamayacağız. Eğer devletimiz bu konuda gerekli önlemleri almasa denizde balık denen bir şey kalmayacaktır.

Devletimiz avlanmayı en az 1 sene yasak etmeli

Biz belki yarın bir gün ölürüz ama ilerleyen zamanlarda torunlarımız belki hiç balık yiyemezler. Her sene balık gittikçe azalıyor. Devletimiz muhakkak balık avına kota koyması lazım. Eğer ilerleyen zamanlarda daha iyi mahsul almak için devletimizin denize 1 sene yasak koyması gerekiyor.Bu şekilde devam ederse bu işin ömrü olmaz ” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-