eskort samsun

ÜNYENETHABER

İMAR BARIŞINDA TARİHİ FIRSAT

İMAR BARIŞINDA TARİHİ FIRSAT
01 Kasım 2018 - 1:19

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan “İmar Barışı” düzenlemesinde başvuru süresinin 31 Aralık’a kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 31 Aralık 2018’e kadar uzatıldı. 

Konuyla ilgili  görüşlerini aldığımız Ünye Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mimar Emrah Yılmaz, yeni güncellemelerle başvuru sayısının artacağını belirterek bu fırsatı kaçırmayın dedi.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti;

 

“31.12.2017 tarihi itibariyle başlayan İmar Barışı başvuruları bugün geldiğimiz noktada 31.10.2018 tarihinde son bulacaktı . Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu zamanın uzaması adına karar aldı ve resmi gazetede yayınlandı.

 

İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların 31.12.2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Eksik veya Fazla Ödemeler Düzeltilebilecek

İkinci bir güncelleme ise yapı kayıt belgesi ödeme butonuyla ilgilidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesine girdiğimiz zaman E-Devlet şifresiyle başvuru yapılıyor. Burada eksik ve fazla ödemelerle ilgili güncelle butonu çıktı. Vatandaşlarımız bilerek yanlış beyan vermezler ancak bu teknik bir konu olduğu için eksik veya fazla yapmış olabilirler. Yeni düzenlemeyle güncelleme butonu sayesinde eksik veya fazla ödediklerini düzeltebilecekler.

Vatandaşlarımızın Bu Fırsatı Değerlendirmesini Tavsiye Ederim

Yapı kayıt belgesi alınma süresi   uzatıldı, vatandaşlarımız daha sonra bu başvuruyu yapamayacaklar. 1984 yılında çıkan aftan sonra ilk kez böyle bir İmar Barışı çıktı. 35-40 yıl sonra çıkan bu fırsatı vatandaşlarımızın değerlendirmesini tavsiye ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-