eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Doğru Cevap Koleji’nde Ercüment Ovalı Söyleşisi Gerçekleşti

Ünye Doğru Cevap Koleji’nde Ercüment Ovalı Söyleşisi Gerçekleşti
02 Kasım 2018 - 13:27

Ünye Doğru Cevap Koleji’nde geleneksel kariyer günleri söyleşisi gerçekleşti.

Ünye Doğru Cevap Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen kariyer günleri söyleşisine konuk olarak Prof. Dr. Ercüment Ovalı katıldı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz, doktorlar, eczacılar, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı söyleşide; bilim, bilgi ve aklı doğru kullanmayla ilgili bilgilerini öğrencilere aktaran Ovalı, söyleşide şunları ifade etti;

Prof. Dr. Ercüment Ovalı: “Burada siz genç arkadaşlarımla birlikte olmak son derece önemlidir ve beni sizlere buluşturan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra kendimce bir vazifemin olması gerektiğini düşünerek bu tip etkinlikleri kabul ediyorum çünkü sizlere bundan sonraki hayatınızda korkmamanız, savaşçı olmanız ve kendinize güvenmeniz gerektiğini anlatmak için buradayım.

Bilgi Yeni Doğacak Neslin Genetiğini Değiştirecek Kadar Güçlüdür

Her insanın yaşamında her şeye karar verirken tabiatımızın, iç güdülerimizin bize getirdiği reflekslerin haricindeki her şeyi zihnimize göre yaparız. Aldığımız her bir bilgiyle beynimizde düzenli olarak yapısal değişim meydana gelmektedir ve bu değişim sizin en alt dürtülerinizi bile değiştirir. Felsefi açıdan baktığımızda bilginin insan toplumunu nasıl değiştirebileceğini görüyoruz. Bilgi alt dürtülerinizi ve sonuçta da yeni doğacak neslin genetik alt yapısını değiştirecek kadar güçlüdür. Bu nedenle bilgi sahip olunması gereken en önemli şeylerden birisidir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Kimdir?

Türk bilim adamı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Kan ve Kök Hücreden Yapay Deri Üretimi” ile dünyanın prestijli tıp ödüllerinden, ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin ‘En İyi Deneysel Araştırma’ ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin “ilk yerli deri üretimi” olan bu buluş, ülkemizde her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyonu aşkın hastaya da umut veriyor. Bugüne dek kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan Acıbadem Altunizade Hastanesi Kemik iliği Nakli Ekibinden Hematoloji Bilim Dalı Uzmanı ve Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, uzun süredir üzerinde çalıştıkları, yanık tedavisinde devrim niteliğindeki buluşu ile tıp dünyasında büyük ses getirdi.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin kan ve kök hücreden ürettikleri Yapay Deri, diğer adıyla “Dermoplastik’ çalışması ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin ‘En İyi Deneysel Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu. Bu çalışma aynı zamanda, Türkiye’nin “ilk yerli yapay deri üretimi” olması özelliğiyle de bir ilk.
Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı ‘Yılın Bilim Ödülü’ ödülünü şehit Eren Bülbül’e ve Afrin’de teröre mücadele veren Mehmetçik’e adamıştı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-