eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
06 Kasım 2018 - 16:37

Ünye Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi Kasım ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Toplantı Salonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında gerçekleştirildi.

11 gündem ve 3 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda, 3 gündem dışı madde de gündeme eklendi. Görüşülen 14 maddenin 5’i kabul edilirken, 4 madde havale, 5 madde ise reddedildi. Arif Ergün, Hasan Çolakoğlu ve Hüseyin Yıldız’ın izinli oldukları için meclis toplantısına katılmadı.

16 Ekim’de gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısından sonra yapılan çalışmaları değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar şunları söyledi;

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar: “Kazancılar Caddesi’nin dış cephesinde son noktalara gelindi. Son derece görselliği güzel bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Buranın zemini doğal taş olduğu için araç çıkışında taşlar zarar görüyor ve araç çıkmakta zorlanıyor. Bu konuda kaldırıma çıkışı engelleyici bir çalışma yapacağız. Kefeli Han’ın ihalesini yapmıştık ve müteahhit firma işe başlayacak. Bununla birlikte de o bölgedeki çalışmalarımızın %95’i tamamlanmış olacaktır.

Belediye Caddesini Manolyalar Süsledi

Belediye Caddesinde yapım işlemleri tamamlandı. Manolya dikimi için Ekim ayını bekliyorduk ve bu caddeye boydan boya manolya ağaçları diktik. Sokak mobilyaları da konuldu ve sadece aydınlatmalar kaldı. Onun da ihalesi yapıldı ancak iptal edildi. Büyükşehir Belediyemizin ziyaretinde bu konuyu yeniden gündeme aldık ve bu ihale yenilenecek.

Beton Santralinde Deneme Üretimleri Başlıyor

Ünye Belediyesi için çok önemsediğim beton santralidir. Son teknoloji ve kendi malzememizi de kendimiz üretiyoruz. Şuan itibariyle kurulum işlemleri tamamlandı ve Çarşamba günü itibariyle ilk deneme üretimine de başlamış olacağız. Kısa süre içerisinde de resmi açılışı yapacağız.

Okullarda Çevre Temizliği Eğitimi Veriliyor

Okullarda çevre temizliği eğitimi veriyoruz ki bu da çok önemsediğimiz işlerden bir tanesidir. Geri dönüşümü bir taraftan evlere anlatırken bir taraftan da çocuklarımıza bunu anlatıyoruz. Böylece Sıfır Atık’la ilgili Ünye Belediyesi çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu faaliyetin okullarımızın tamamında bir eğitim kapsamı içerinde verilmeye devam ediyor.” diye konuştu.

Ünye Belediyesi Kasım Ayı Meclis Gündemi şu maddelerden oluştu;

  1. (Red) İçkili Yerler Belirleme Komisyonuna havale edilen Burunucu Mah. Devlet Sahil Yolu 86/A adresinde bulunan işyerinin içkili yerler krokisine ilave edilip edilmemesine dair 10.10.2018 tarih ve 8 sayılı Komisyon Raporunun görüşülmesi talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü)
  2. (Red) İmar Komisyonuna havale edilen Ortayılmazlar Mah. 278 Ada 39 Parsel 1/1000 ölçekli imar planında yol ve BL-10 konut alanı olarak tahsisli olan yerin yolda kalan kısmının konut alanı içine açılması talebine ilişkin Komisyon Raporunun görüşülmesi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  3. (Red) İmar Komisyonuna havale edilen Göbünalcı Mah. 729 nolu Parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol, park E=1,70 ve 6-8 kat konut alanı olarak tahsisli olan yerin isabet ettiği imar adasının “Ticari Alan” değiştirilmesi talebine ilişkin Komisyon Raporunun görüşülmesi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  4. (Red) İmar Komisyonuna havale edilen Gölevi Mah. 1766 Ada 1 (eski 29) nolu parsel 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planında E=2,20 TAKS 0.30 Y ençok 10 kat konut alanı ve E=1.20 Y ençok 2 kat ticaret alanı olarak planlanan yerde ticaret alanına yapılan itiraza ilişkin Komisyon Raporunun görüşülmesi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  5. (Red) İmar Komisyonuna havale edilen Nuriye Mah. 1633 ada 35 ve 37 nolu parseller 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon imar planında yol ve E=2.00 Y ençok=8 kat konut alanı olarak planlanan yerin yolda kalan kısımlarının konuta açılması talebine ilişkin Komisyon Raporunun görüşülmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  6. (Kabul) İmar Komisyonuna havale edilen sit alanı dışında bulunan tek yapı ölçeğindeki tescilli yapıların koruma bölgelerinin plan değişikliklerinin Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunulmasına ilişkin Komisyon Raporunun görüşülmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  7. (Kabul) Yeşilkent, Yavi ve Çınarcık Mahallesi Kadastro Çalışmalarında Görev almak seçilen bilirkişilerin güncellenmesi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  8. (Havale) Saraçlı, Yunus Emre, Karşıyaka ve Çatalpınar Mahallelerinin yerleşik alan sınırları içine dahil edilmesi talebi (Plan ve Proje Müdürlüğü)
  9. (Kabul) 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği 2019 Mali yılı içinde uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifelerinin görüşülmesi (Mali Hizmetler Müdürlüğü)
  10. (Kabul) İşletme ve İştiraklar Müdürlüğüne bağlı tesislerde 2019 yılı içinde uygulanacak olan Ücret Tarifelerinin görüşülmesi (İşletme ve İştiraklar Müdürlüğü)
  11. (Havale) Uğurlu Mah. Merkez Sokak 1 nolu adreste olup Belediye Meclisinde içkili alan krokisine dahil edilen işyerinde canlı müzik yayını yapılmasına müsaade verilmesi talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü)

Görüşülen Gündem Dışı Maddeler:

  1. (Kabul) Atatürk mahallesi Devlet Sahil Yolu 73/A sayılı adreste olup, belediye meclisince içkili alan krokisine dahil edilen işyerinde canlı müzik yayınının yapılıp yapılmamasına müsade edilmesi talebi
  2. (Havale) Ünye 1/1000 revizyon ve imar plan notlarının A25. maddede geçen notlarından gelen ibaresinden kaldırılarak, plan notları ve meclis kararından gelen asma kat ibarelerinin eklenmesi
  3.  (Havale) 30. Maddenin sonuna eklenmesi kaydıyla planda kütle önerilen alanlarda plan kütlesi taban alanı gösterir, emsal oranı 25. maddeye göre belirlenir hükmünün eklenmesi talebi

B)Belediye Meclisinin 03.11.2015 tarih ve 137 numaralı çatılarla ilgili alınan kararlarda 01.01.2016 taihinden sonra uygulanacak çatı kuralları başlığının 2. maddesinin eksik anlaşılmasından dolayı kaldırılması talebi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-