eskort samsun

ÜNYENETHABER

Arzanoğlu’ndan Avcılara Kota Uyarısı

Arzanoğlu’ndan Avcılara Kota Uyarısı
27 Kasım 2018 - 23:33

Ünye’de avcılar havaların daha da soğumasını dört gözle bekliyor.

Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri sahibi İsmail Arzanoğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada, avcıların ava çıkmadan önce bilgisayar üzerinden “kota izni” almaları gerektiğini belirterek, kota’ya uymayan avcılara ciddi para cezaları uygulandığını ifade etti.

Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri sahibi İsmail Arzanoğlu açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu sene av sezonu her ne kadar açılmış olsa bile iklim şartlarının sıcak olmasından dolayı göçmen hayvanlar henüz bölgemize gelemedi yüzden avcı arkadaşlarımız sabırsızlıkla bekliyor. Genelde yöremizde av olmadığı için avcı arkadaşlarımız il dışına gidiyorlar. Tabi bunların hepsini belgeli ve kotalı şekilde yapıyorlar. İl dışında gittikleri yer için izin alınıyor. Şuanda il bazında ve ilçe bazında av çok zayıf. Bu yüzden avcı arkadaşlarımız ekonomik imkanlarına göre il dışına avlanmaya gidiyor.

Arkadaşlarımıza bizim tavsiyemiz avlarını yaparken kotalarının üzerine çıkmamaları konusunda. Çünkü doğayı yok eden yine biz insanlarız. Nesli tükenmekte olan hayvanları avlamamalarını istiyoruz. Kurallara uysunlar. Devletimiz bu konuda devamlı çalışmalar ve denetimler yapıyor. Denetimlerde yakalananlara ciddi para cezaları uygulanıyor.” Dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-