eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çoşgunalp’den 2019 Yılıyla İlgili Önemli Açıklamalar

Çoşgunalp’den 2019 Yılıyla İlgili Önemli Açıklamalar
24 Kasım 2018 - 0:03

Para piyasalarında ve altındaki son durumu CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Çoşgunalp Çakır Medya kameralarına değerlendirdi.

Çoşgunalp döviz ve altında meydana gelen değişimleri değerlendirirken 2019 yılıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Lirasının şuanda değer kazandığını ifade eden Çoşgunalp, 2019 yılının başlarında piyasalarda durgunluk olacağını belirterek şu şekilde konuştu;

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Çoşgunalp: Piyasalar bu haftaya yatay bir görünümle başladı. Özellikle hafta başında 5,35-5,37 bandında hareket eden döviz fiyatı dün akşam itibariyle 5,30’un altına fiyat hareketi yaparak 5,29 gibi fiyatlara geriledi. Bu sabah itibariyle baktığımızda yine 5,31-5,32 aralığında başlayan Dolar/TL fiyatı şuan itibariyle 5,29 bandına gerilemiştir.

Türk Lirası Değerleniyor

Burada fiyatları iyi takip etmek gerekiyor çünkü 5,30 döviz fiyatında Dolar/TL için çok iyi bir destek seviyesiydi. 5,30’un altındaki fiyatlar takip edilmesi gereken fiyatlardır. Bunun sebebi Türk Varlıklarına alım gelmesidir yani yabancı yatırımcı yavaş yavaş sıcak para getirerek bu parayı Türk Varlıklarına yatırıyor. Bu durum da gelişen ülkeler piyasası içerisinde Türk Varlıklarını değerli hale getiriyor ve Türk Lirası değerlenmeye başlıyor. Ancak bunun daha ne kadar süreceğini ve ne kadar gerileyeceği bilinmiyor.

Fiyatlar Bu Seviyelerde Olursa Faiz ve Enflasyon Düşebilir

Fiyatlar bu veya daha az seviyelerde kalıcı olursa faiz tarafındaki beklenti daha da aşağı geleceği yönündedir ve enflasyonu da aynı zamanda aşağı çekecektir. Piyasanın diğer beklentilerinin arasında mevcut enflasyonla beraber yapılan zamların da aynı oranda geri çekilmesi beklenmektedir. Döviz sepeti ucuzlamaya başladığı zaman Türk Lirası değer kazandığında enflasyon, faiz ve kredi faizleri aşağı düşecektir. İnşallah 2019 yılında da bu olumlu durum devam eder.

2019’da İşsizlik ve Resesyon Beklentisi Var

2019 yılının ilk 3 ayında yerel seçimlere hazırlanıp seçimi gerçekleştireceğiz. 2019 yılıyla beraber hafif de olsa işsizlik ve resesyon beklentisi var. Çünkü geçtiğimiz aylarda o büyük dalgalanmalar ve fiyat hareketliliği hem şirket bazında hem de finans çevrelerinde büyük zararlara yol açmıştı. Şuanda bu yaralar sarılmaya çalışılıyor. Tahminimiz 2019 yılının ilk başlarında piyasalarda bir miktar durgunluk olacağıdır.

Avrupa’daki Anlaşmazlıklar Altın Onsunu Arttırdı

2019 yılında altın fiyatları da döviz fiyatlarıyla aynı düzeyde hareket edeceğini tahmin ediyoruz. Şuanda ons 20 puanlık yukarı yönlü bir hareket yaptı. Bunun sebebi özellikle Avrupa Birliği tarafında İtalya ekonomisindeki sorunlar ve İtalyan hükümetiyle Avrupa Birliği Merkez Bankası arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklanan güvenle alakalı bir durumdur. Önümüzdeki aylarda bu sorun çözüldüğünde altın tarafında ons bazında geri çekilmeler görülebilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-