eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO’da Narko-Rehber Eğitimi Verildi

ÜTSO’da Narko-Rehber Eğitimi Verildi
23 Kasım 2018 - 16:45

 

Ünye’de Uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı birimlerinin uyuşturucuyla mücadelede birlikte hareket ederek, mücadeledeki önceliklerin belirlenmesi amacıyla hazırlanarak, yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu İle Mücadele Uygulama Politikası kapsamında Narko-Rehber eğitimi verildi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Narko-Rehber eğitiminde, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele yönelik uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak amaçlandı. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Görevlisi Erhan Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda uyuşturucu ile mücadelede alınacak tedbirler, karşılaşılan sorunlar ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme yapıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, okul yöneticileri, güvenlik görevlileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Uyuşturucu çeşitleri, bireydeki etkileri ve uyuşturucu satma, temin etme ve kullanmayla ilgili kanunlar hakkında bilgiler veren Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Görevlisi Erhan Demirci, uyuşturucu kullanmanın 2 ila 5 yıl arasında cezası olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Görevlisi Erhan Demirci: “Uyuşturucu maddeler veya bağımlılık yapıcı maddeleri 3 başlık altında topluyoruz. Uyuşturanlar, uyaranlar ve hayal gösterenler. Haşhaş kapsulü ile morfin elde edilir ve aynı şekilde afyon ve türevleri aynı zamanda eroin de üretilebilir.

Uyuşturucu Enerji Vermez

Uyaranlar ise ekstazi veya şeker dediğimiz maddelerdir. Toplumda ekstazinin müthiş bir enerji verdiği söylenir. Böyle bir şey kesinlikle yoktur.Günlük olarak kullanmamız gereken enerjiyi ekstazi kullanarak 1 saatte kullanır ve bitiririz. Maddenin etkisi geçtiği zaman ise halsizlik etkisine girilir. Uyuşturucunun bizlere herhangi bir enerji verme durumu yoktur, sadece bizde olan enerjiyi bir anda dışarı çıkartmayı sağlamaktadır.

Uyuşturucuya Başlayanların %90’ı Esrar Kullanarak Başlamışlardır

Hayal gösterenler iki başlık altında toplanabilir. Bunlardan biri esrardır. Hint keneviri yetiştirmekte herhangi bir sıkıntı yoktur. Ancak bu kenevir uyuşturucu madde için kullanılmaya hazır olduğu zaman sıkıntı başlar. Toplumda esrarın uyuşturucu bağımlılığı yapmadığı konusunda bir takım söylentiler olup algı operasyonları yapılıyor. Bu da kesinlikle yanlıştır. Esrar bütün uyuşturucuların alt ve merdiven uyuşturucusudur. Esrar haricindeki uyuşturucuların daha sonra alma isteği en geç 3 gün içerisinde olurken, esrarda bu süre 6 haftaya kadar uzamaktadır. Şahıs da bu durumdan dolayı bağımlı olmadığını sanmaktadır. Uyuştucuya başlayanların %90’ı uyuşturucuya esrarla başlamaktadır.

Uyuşturucu Kullananlarda Birçok Belirti Vardır

Diğer bir uyuşturucu çeşidi bonzaidir. Bonzai hap değildir. Bonzai bitki kırıntılarıdır. Bonzai anında kusma, tansiyon yükselmesi, algıda bozukluk ve konuşma güçlüğü gibi bir çok durumlar yaşanır. Madde kullanıldığında kişinin göz bebeklerinde büyüme veya maddenin cinsine göre göz bebeklerinde küçülme, gözlerde kanlanma meydana gelmektedir. Bir kişi doktor tavsiyesi olmadan cebinde göz ve burun damlası taşıyorsa buna bir kat daha dikkat etmek gerekiyor. Vücutta terleme, titreme, eklemlerde ağrı, nefes alıp vermede güçlük, çok sayıda jilet izleri, sakız çiğneme alışkanlığı, konuşma güçlüğü, bol su içme isteği ve ağız yapısında değişmeler madde kullanan kişilerin özellikleridir.” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-