eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de, Wushu Kung Fu Kuşak Terfi Sınavı Heyecanı

Ünye’de, Wushu Kung Fu Kuşak Terfi Sınavı Heyecanı
24 Kasım 2018 - 17:06

 

Ünye Dövüş Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü’nde, 2018 yılı 4.dönem Wushu Kung Fu kuşak sınavı yapıldı.

Ünye Dövüş Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü’nden toplam 40 sporcunun katıldığı kuşak terfi sınavı başarılı öğrencilere belgeleri verildikten sonra son buldu.

Ünye Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kuşak sınavına, Ünye’ye dövüş sanatlarını ilk getiren Mithat İşevi, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı eski sporcu Mehmet Gülay, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı.

Seçmelere izleyici olarak katılan Ünye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Gülay; “Okul ve ev gibi burası da bir eğitim yuvası. Spor yapmak insanı zinde tutar ve geleceğe dair özgüveninizi kazandırır. Hepiniz çok yeteneklisiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Baş Antrenör Kenan Balcıoğlu ise kuşak terfi sınavı hakkında bilgi vererek şu açıklamalarda bulundu;

Ünye Dövüş Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Wushu Kung Fu 2018 yılı 4. dönem kuşak imtihanını bugün icra etmiş bulunuyoruz.

Bu kuşak imtihanına lisanslı sporcularımızdan 7 yaştan başlayarak, gençler, büyükler olmak üzere her yaş grubundaki sporcular girebilirler. Kuşak terfi sınavı üç ayda bir düzenlenir. Sporcularımıza bugün belgelerini takdim ettik. Sporcularımızın belgeleri ilk önce İl Spor Müdürlüğü’ne oradan Wushu Kung Fu Türkiye Federasyonuna giderek onaylanıp tekrar buraya gelecek. Ardından sporcularımız bu kuşaklarla beraber Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Biz 9. kuşağa kadar verebiliyoruz. Ondan sonrasını Türkiye Wushu Federasyonu yapıyor. Bugün 40 sporcu kuşak imtihanına girdi. Burada 100-150 öğrenci kadar hitap ediyoruz. Bunların içinde ailecek derse gelenlerimiz de oluyor.

Amacımız Ünye’de yetişen sporcuları üniversitelerde milli takımlara gönderip devletten burs almaları, bu sporları severek yapmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak. Biz burada yeri geldiğinde öğretmen yeri geldiğinde anne yeri geldiğinde baba olmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-