eskort samsun

ÜNYENETHABER

MOLDOVYA’DA ÜNYELİ İŞÇİLER MAFYANIN ELİNE DÜŞTÜLER

MOLDOVYA’DA ÜNYELİ  İŞÇİLER MAFYANIN ELİNE DÜŞTÜLER
25 Kasım 2018 - 3:22

Moldovya’da çalışmakta olan Türk işçileri bir haftadır grev yapıyor. Gazetemiz WhatsApp hattına ihbarda bulunan Türk işçileri Moldovya da çalıştıkları ELDORADO TERRA adlı şirketten paralarını alamadıklarını ve burada sel sefir vaziyette mahsur kaldıklarını belirttiler.

Mağdur olan 200 Türk işçiden 27 işçinin Ünyeli olduğu öğrenilirken , işçilerin Türk konsolosluğu’na gittiklerini ve durumlarını konsolosa anlattıklarını belirtiler.

GÖRÜNTÜLER ÇOK ŞEY ANLATIYOR

Buna rağmen şuana kadar herhangi bir şeyin çözüme kavuşmadığını belirten işçiler, Moldova ya da ki durumlarını yansıtan görüntüleri ve Türk konsolosluğundaki müsteşarın kendilerine yaptığı açıklamayı haber merkezimize ulaştırırlar.

Görüntülerde Türk işçilerin mağduriyet gözler önüne serilirken Türk büyük elçiliğin önünde toplandıkları görülüyor.

İŞÇİLERİN DURUMLARI KÖTÜ

Mağduriyetlerini anlatan işçiler ceplerinde sigara almaya paralarının bulunmadığını memleketlerine dönemediklerini,hasta işçilerin olduğunu ve 2 aydan beri maaş alamadıklarını belirterek devletten yardım istediler.

İŞİN İÇİNDE MAFYA VAR İDDİASI

Görüntülerde ayrıca Türk konsolosluğundaki müsteşarın konsolosluk  önünde bekleyen kalabalık işçi topluluğuna yapmış olduğu açıklamada yer alıyor.

Konsoloslukta müsteşar olduğu iddia edilen kişi, işçilere durumu çözmeye çalıştıklarını ve karşılarında çok büyük bir mafya olduğunu ve bu mafyayı çökertmek için uğraştıklarını söylüyor.

Bu açıklamanın ardından haber yayına hazırlandığı sırada işçilerin umutla bekleyişi devam ediyordu.

200 işçiden Ünyeli olan 27 işçinin isimleri ise söyle;

Enes Karayiğit, Osman Yanar, Köksal Demirkale, Ahmet Başboğa, Serkan Göv, Murat Aydın, Cemal Köken, Alaaddin Edi, Serdal Güngör, Şuayip Gemici, Yüksel Gemici, Sami Güney, Muammer Bıyıklı, Ömer Kabal, Fatih Araç, Salim Güven, Zafer Delcen, Abdullah Ecevit, Ali Yağcı, Harun Çağlar, Muammer Akçay, Alaattin Karaatcı, Yılmaz Güney, Şenel Yıldız, Mustafa Saraç

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-