eskort samsun

ÜNYENETHABER

AK PARTİYİ KARIŞTIRMAK İSTEYEN PARTİLİLER Mİ VAR ?

AK PARTİYİ KARIŞTIRMAK İSTEYEN PARTİLİLER Mİ VAR ?
27 Kasım 2018 - 4:00

Ahmet Çamyar‘dan boşalan Ünye Belediye Başkanı koltuğuna geçecek ismi belirlemek için cuma günü seçime gidildi. Ünye belediyesi meclisinde bulunan 4 Parti’den 3’ü belediye başkanlığı için aday çıkarttı.

BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY YARIŞTI.

Ünye Belediye Başkan Vekilliği  oylamasında AK Parti’de Mehmet Yaşar Sezgül, CHP’de Sezai kantar, iyi Parti’de Murat Çıraklı aday olmuş ,MHP ise başkanlık için aday çıkartmadı.

Belediye Başkanlığı seçimlerinde 28 kişi katılmış, 23 oy Mehmet Yaşar Sezgül, 3 oy Sezai Kantar, 1 oy Murat Çıraklı ve aday olmadığı halde 1 oyda Arif Ergün almıştı. Bu sonuçlarla Mehmet Yaşar Sezgül 31 Mart 2019 tarihine kadar Ünye belediye başkanlığı olarak seçilmesinden çok, seçimde aday olmayan Ari Ergün’e parti gurup kararı olmasına rağmen oy çıkması kamuoyunda daha çok konuşuldu.

ERGÜN PARTİ KARARINA UYMADI MI?

Mecliste başkanlık için aday olmadığı halde kendisine bir oy çıkan Ünye Belediyesi Ak Parti meclis üyesi Arif Ergün’e Parti grup kararı olmasına rağmen kendisine nasıl oy çıktığını sorduk. Kamuoyunda Partisi grup kararı olmasına rağmen Arif Ergün kendine oy verdi iddialarına cevap veren  Ergün konu ile ilgili gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

Ergün,”Kamuoyunda söylendiği gibi bir durum söz konusu değil. Yusuf Ziya Yılmaz Bey’in yapmış olduğu temayülde partimizin grup kararı ile Mehmet Yaşar Sezgül’ü destekledik . Partimizin grup kararına uyarak başkanlık için aday olmadık. Belediye meclisi’ndeki seçimlerde de grup olarak ne karar aldıysak ona göre hareket ettik. Olay kamuoyuna yansıdığı gibi bizim kendimize oy vermemiz söz konusu değildir. Partimizin aldığı karara her zaman saygılı olduk ve sonuna kadar  uyduk. Asıl burada dikkat edilmesi gereken husus aday olmadım halde şahsıma oy kullanan kişi neden ve niçin aday olmayan birine oy verme ihtiyacı duymuştur onu sorgulamak lazım.

HESAP ORTADA İÇİMİZDEN BİRİ GURUP KARARINI YOK SAYDI

Belediye meclisinde 23 üye AK Partiden, 3 üye CHP’den, 1 üye MHP’den ve 1 üyede iyi partiden bulunuyordu. CHP ve iyi Parti kendi adamlarına oy kullandıkları seçim sonunda net şekilde ortaya çıktı. Çok yüksek ihtimal Milliyetçi hareket Partisi aday çıkartmadığı  için adayımız Mehmet Yaşar Sezgül’e  oy verdiğini düşünürsek, Sezgül’e 24 oy çıkması gerekiyor.

Burada asıl cevabı aranması gereken soru şu,

Ak parti grubundan kim  parti gurup kararına uymadı ve adayımız Sezgül’e oy kullanmadı ?

Veya şahsıma oy veren AK partili meclis üyesi neden ve niçin adaylığı bile söz konusu olmayan şahsıma oy verme gereksinimi duydu?

Yoksa Mehmet Yaşar Sezgül’ü istemeyenler benim üzerimden siyasi çekişme yaratmak mı istiyor ?

Bunların cevabını bulmak gerek ki,partimize zarar gelmesin”dedi

AK PARTİDE POLEMİK YARATMAK İSTEYENLER Mİ VAR ?

Arif Ergün’ün açıklamalarının ardından ister istemez aklımıza Arif Ergün’e bir oy verilerek  seçim üzeri siyasi polemik mi yaratılmaya çalışılıyor diye düşünmeden edemedik. Önümüzde ki günlerde neler olacak göreceğiz

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-