eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
28 Kasım 2018 - 13:02

Ünye`de her çarşamba günü kurulan halk pazarında bu hafta sebze fiyatlarında düşüş yaşandı.

Yaptığımız röportajda pazar esnafları fiyatların düşmesine rağmen vatandaşın ilgisinin az olduğunu ifade etti.  

İlerleyen zamanlarda ise sebze ve meyvelerin fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını belirten pazar esnafları şöyle açıklamada bulundular;

“Bu hafta fiyatlar oldukça iyi pahalı değil.  Ispanak 3 lira, biber 2 lira , pırasa 2,5 lira soğan geçen haftaya göre düştü. Bu hafta soğan 2,5 lira fiyatlar çok yüksek değil, bu fiyatla vatandaş alamıyorsa hiçbir şey yapamaz. Bizim sebzelerimiz taze ve sıkıntı yok. Gördüğün gibi de pancar 1,5 ile 2 lira arası, kelem 4 tanesi 10 lira, bunlar para değil fiyatlar oldukça düşük. Benim kelemim Bafra’dan geliyor oldukça da tazedirler. Vatandaşların tepkisi iyi zaten bu fiyata alamazlarsa hiçbir şey yemesinler daha iyi, fiyatlar fazlasıyla düşük ve sıkıntı yok. Vatandaşlar bizim halimizden anlamıyor. İlerleyen zamanlarda fiyatlar değişmeyecektir. Fiyatlar iyi, ilerleyen zamanlarda ise daha da iyiye gider. Fiyatlar kötü diyenlerde yalan söylemiş olur.”

“Bu hafta pazarın durumu berbat müşteri sorup geri gidiyor. Vatandaşlar fiyatlardan memnun değil. İlerleyen zamanlarda fiyatlar ne halde olur bilmiyorum belki daha fazla çıkar belki de düşer.  Bu hafta sebze ve meyve fiyatları biber 5 lira, fasulye 6 lira, salatalık 3 lira, domates 4 lira, muz 6 lira, elma ve mandalina 2 ile 2,5 lira arası değişiyor.”

“Bu hafta pazarın durumu kötü vatandaşların ilgisi az vatandaşta paramı yok bilmiyorum ama almıyorlar. Bu hafta fiyatlar marul 2 lira, fasulye 5 lira, biber patlıcan 3,5, havuç 2,5 lira, ıspanak 4 lira, karnabahar ve brokoli 5 lira, domates 4 ile 5 lira arası değişiyor. Pazarın durumu kötü hal böyle olunca da vatandaşın ilgisi az oluyor sanırım biraz zorlanıyor almaya.” diye konuştular.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-