eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yalnızlığa Dayanamayan Musa Özgür Kıroğlu İstifa Etti.

Yalnızlığa Dayanamayan Musa Özgür Kıroğlu  İstifa Etti.
29 Kasım 2018 - 13:05

Ünye Kent konseyiyle  2014 yılında tanıştı. Ünyede faaliyete geçtiği günden bugüne geçen  4 yıllık süre zarfında 3 Başkan değiştirdi.Bugün ise Kent Konseyi Başkanı Musa Kıroğlu istifa etti.

Konsey Kuruluş Amaçlarından Uzaklaştı

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmaları olması gereken Kent Konseyi, maalesef Kıroğlu döneminde  halktan uzaklaşarak Belediye Kent Konseyi durumuna gelmişti.

Kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek yerine Belediyeyi koruyan kollayan  bir konsey durumuna gelen Ünye Belediye Kent Konseyi başkanı kamuoyu baskıları sonucu yalnızlığa  daha fazla dayanamadı ve bugün görevinden ayrıldı.

Çamyar’a Bağlı Başkanlık

Kent Konseyi Başkanı Musa Kıroğlu bugün yaptığı istifa açıklaması da bizi doğrular nitelikteydi.Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın olmadığı yerde görev yapmayacağını belirterek,Kentin konsey başkanı olarak değil,Ünye Belediye Kent Konseyi olarak bugüne kadar görev yaptığını göstermiş oldu.

Yalnızlığa Dayanamayan Musa Özgür Kıroğlu görevinden istifa etti.

Konu hakkında bugün basın açıklaması yapan Musa Özgür Kıroğlu sözlerinde şunları kaydetti;

“Bilindiği gibi Kent Konseyleri Yasası 2006 yılında yürürlüğe girmiş, yasaya göre belediyelere bulundukları şehirde kent konseyi kurma görevi verilmiştir. Ünye Kent Konseyi ise 31 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Sn. Ahmet Çamyar’ın öncülüğünde aynı yılın Haziran ayında Belediye Meclisi kararıyla kurulmuştur.

Ünye Kent Konseyi’nin Kurucu Başkanlığını Sn. İbrahim Cerrahoğlu yapmış, devamında Sn. Ayşe Haznedar Yalın bu görevi sürdürmüş. 5 Temmuz 2017 tarihindeki Genel Kurul’da Ünye Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilerek, 1.5 yıldan bu yana da bu görevi ben yapmaktaydım.

Gidişimde ki asıl sebep, Ünye’nin geleceğinin yapılanmasında doğru yol izlenmesini kabul görmeyen iş ve uygulamalarda uyarıcı olunmasının, bu minvalde Ünyeliler arasında ortak akılla hareket edilmesinin önemini dikkat çekmektir.

Bir diğer sebep ise hangi kurum ya da şahıs ne olursa olsun, toplum hayatını huzursuz eden ve kamusal hayatı olumsuz etkileyen uygulama ve çalışmalara karşı duyarlı olmak, çözüm için diyaloğa dayalı girişimlerde bulunmak, gerekirse toplumsal tepki geliştirmek ve buna önderlik etmektir.

Üçüncü ve kentimiz için çok önemli gördüğüm sebep ise, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar’ın Ünye’de belediye hizmetlerinde gösterdiği başarıları ve Ünye’ye kazandırdığı değerlere konsey olarak destek olmak ve katkı sağlamaktır.

 

Konsey çalışmalarına katılıyorken görüştüğüm belediye başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a kendisinin Belediye Başkanı olduğu hukuki süre içerisindeki dönem konseyde olacağımı ve çalışmalara katılacağımı, bu dönem sonrasında başkanlık görevi bittiğinde ise bende Kent Konseyi’nden görevimi bırakacağımı söylemiştim.

Dolayısıyla Sayın Çamyar’ın belediye başkanlığındaki görevinin son bulması üzerine benimde kent konseyindeki görevimi sonlandırmanın zamanı gelmiş oldu. Bunun üzerine 29 Kasım Salı günü yürütme kurulumuzu olağanüstü toplantıya çağırdım. Bu toplantıda yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıma istifa etme düşüncemi dile getirdim ve bu konudaki gerekçelerimi ifade ettim. Bunu takiben de Kent Konseyi başkanlık görevimden istifa ettim.

 

Şehrimizde maalesef hiçbir şey iyi gitmiyor. Ünye’de art arda yaşanan, adına siyaset denen ancak siyasetle zerre alakası olmayan kişiler arası rekabet, tartışma, örtülü örtüsüz kavga, amaca varabilmek için her türlü tezgah, oyun, var. Bunlara bağlı olarak acımasızca üstüne gidilen ilçemizin çok önemli değerleri ki, bunun son örnekleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği ve dernek mensupları, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar var.Sırada kim ya da kimler var bilemiyoruz. Ama elimiz yüreğimizde endişe ile bekliyoruz.

Bu çatışma ve tartışmalar yüzünden bir türlü sıra gelmeyen ve yıllardır süregelen Ünye’ nin ana sorunları Niksar yolu, organize sanayi, yükseköğretim kampüsü, liman, kültür merkezi ve benzeri eksikliklerimiz maalesef yerinde sayan sorunlar olarak önümüzde durmaya devam ediyor.

Ünye bu anlamsız rekabet, tartışma ve kavgalar sonucu 30 yıldan bu yana kan kaybeden bir şehir. Ne yazık ki yaşanan kötü hiçbir şeyden ders çıkarılmadı, çıkarılmıyor. Üstelik son yıllarındaki bu olumsuz gidişat çok daha şiddetli bir hal aldı.

24 Haziran milletvekilleri seçimleri Ünye adına olumlu hiçbir sonuç  doğurmadı. Korkarım ki 31 Mart yerel seçimleri de bu olumsuz gidişi tersine çeviremeyecektir. Tek umut ve beklentim hemşehrilerimin sağduyusu.

Bu sağduyu; “Artık yeter” der de sahneye çıkarsa, işte ancak o zaman Ünye’de şahısların meseleleri değil şehrin meseleleri öncelik oluşturur. Temennim ve beklentim budur.” dedi

Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, Görevinden İstifa Etti

Publiée par Çakır Medy sur Jeudi 29 novembre 2018

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-