eskort samsun

ÜNYENETHABER

İŞTE MİMAR NİHAT ŞEN FARKI

İŞTE MİMAR NİHAT ŞEN FARKI
02 Aralık 2018 - 23:59

Ben Mimar Nihat Şen; Ordu’nun Ünye ilçesi, Orta Yılmazlar Mahallesi’nde doğmuş, büyümüş, Cumhuriyet İlkokulu , Ünye Merkez Ortaokulu ve Ünye Lisesini bitirmiş, sonrasında üniversite   tahsili için İstanbul’a gitmiş ,Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olup, Ünye kültürü ile yetişmiş Ünye sevdalısı biriyim. Annemin köyü Tekkiraz, babamın köyü İkizce olup, Kıbrıslı Hacı Musa Kazım Efendi ve Sabri Hoca’nın torunuyum.

Doğduğum, büyüdüğüm ve okuduğum öğrencilik yıllarımda, sevgili  babamın bakkal dükkanında esnaflığı öğrendim. Mimar olan sevgili eşim Dilek Hanım da Ünye’nin evladı olup, Başköy ve Denizbükü’nden Öztürk ve Poyrazoğlu sülalelerinin evladıdır. 30 yıllık evli olan bizlerin Aybüke ve Nida Yasemin adlarında 2 kızımız var. Sevgili eşimle yıllardır iş hayatında omuz omuza beraber çalıştık.

Bizi biz yapan manevi duygu ve değerlerimizin, ataerkil aile yapısından ve terbiyesinden hiçbir zaman kopmadık.

Değerli büyüklerimiz,  Ünyemizin ileri gelenleri , 2009 yılında mahalli idareler seçiminde belediye başkanı olmam hususunda beni ikna ettiler. Ben de eşimin ve ailemin onayını alarak 2009 yılında belediye başkan adayı oldum. Adaylığımız sürecinde tüm Ünyeli hemşerilerimizle gönül köprüsü kurduk ve yıllarca devam etti. Bize gönül vermiş ve güvenen hemşerilerim  düğünde, dernekte, bayramda 2014 yılında tekrar mahalli idareler seçimi ile ilgili olarak Ak Parti’den aday olmam hususunda ısrar ettiler. Ben de 2014 yılında Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

Geçen 10 yıllık süreçte hiçbir zaman Ünye ile ilişkimi koparmadım .

Üniversite yıllarında başlayan iş hayatım sonrasında profesyonel ve kurumsal bir yönetim anlayışı ile İstanbul gibi metropol bir şehirde kendi işimizi geliştirdik.

2014 Mahalli idareler seçiminden sonra İçişleri Bakanlığından atanarak Adapazarı Hendek Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Daha sonra 2017 yılında tekrar büyüklerimizin talimatı ile Kahramankazan Belediyesine kentsel dönüşümden sorumlu başkan yardımcısı olarak atandım ve sonra 06 Kasım 2018 Salı günü büyüklerimize danışarak 2019 mahalli idareler seçimi nedeni ile görevimden istifa ettim.

Bugüne kadar birçok sivil toplum örgütlerinde görev aldım. İlk olarak 1986 yılında İstanbul’da Ünyeliler Derneği kurucu başkanlığı, daha sonrasında Turing, Türkiye İktisadi Araştırmalar Vakfı Üyeliği, Kalamış Yelken Spor Kulübü Üyeliği, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği kurucu başkanlığı ve birçok STK larda görevlerde bulunmuş, son 1 yıldır ayrıca DEİK’te Afrika Bölgesi Mauritus iş konsey başkanlığını da yürütmekteyim.

Mimar ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı olarak yurt içi ve yurt dışında mesleğimizle alakalı toplantılara katılmış, ulusal basında ve ulusal kanallarda bilgilerimizi aktarma imkanları olmuştur.

Bugüne kadar olan siyasi hayatımda ve çalışmalarımda kimseden maddi destek almamış ve kendi alın teri ile kazandıklarımızla çalışmalarımı yaptık. Ben siyaseti ve hizmet makamını ticari bir rant kapısı olarak görmedim.

Ekonomik bağımsızlığı ve özgürlüğünü kazananların siyasette başarılı olacağına inanıyorum.

Bugüne kadar Elhamdülillah yüz kızartıca bir durum içinde olmadık.

Doğduğum,  büyüdüğüm, evimin bağımın olduğu, kültüründen kopmadığım, emri hak vukuu bulduğunda selamızın verileceği ve bu topraklarda bedenimizi teslim edeceğimiz, geçmiş tarihte bölge ve ülke siyasetinde etkin olan bu büyük şehri, örnek bir şehre dönüştürürken, manevi değerlerine, kültürüne, sanatına, doğasına, çevresine, tarihine, yeraltı ve üstü zenginliklerine değer veren yönetim anlayışı ile hizmet etmek için, Ünye Belediye Başkanlığına Aday Adaylığına müracaat etmiş bulunmaktayım. Bu çalışmamızı  Büyükşehir Belediye Başkanı ile koordineli bir şekilde ve takım anlayışı ile, güven duygu ve biatıyla sürdürmenin bilincindeyim.

Bu şerefli görev bize tevdi olduğu takdirde bize emanet edileni  daha iyiye götürmek için mesleki bilgi ve tecrübem ile vizyonel bir bakış açısıyla, Büyükşehir Belediyemiz ile  ülkede örnek bir belediyecilik ve şehir yaparken, toplumun tüm kesimiyle barışık, ayrıştırıcı değil uzlaştırıcı, kapıların ardına kadar açık olacağı, korku politikasının değil sevgi ve saygının sağlanacağı, vatandaşla iç içe olacak şekilde tüm STK ve kurumlar ile ilçemizle koordineli ve uyumlu gönüllere hizmet etme anlayışı içinde olacağım.

Yaşamda bugün varız yarın yokuz. Eğer amaç kalıcı bir eser bırakmak ise helalinden hizmet etmektir. Amaç ve hedef emen kapmak değil, hizmet etmektir. Mimar, şehir plancı ,kentsel dönüşüm uzmanı kimliğimde biriktirdiğim   bilgi, deneyim ve tecrübemle , Büyükşehir Belediye Başkanım ile  koordineli, onaylı ve  takım ruhuyla çalışma bilincindeyim.

Değişen dünya düzenini, teknolojiyi, bilimi takip eden ,yeni bir belediye hizmeti anlayışıyla gencinden yaşlısına, çocuklardan kadınlara kadar toplumsal iletişimi ve katılımı, birlik ve beraberliği ön planda tutan, istihdamdan sanayiye, tarımdan turizme, tarihinden kültürüne, manevi değerlerinden çevresel etkilere ve doğaya kadar, her alanda hizmet sloganı ve anlayışıyla ,çarpık kentleşmenin sıkıntılarını, profesyonel ve uzun vadeli planlayan, çözümleyen, uygulanabilir projeler ve finansmanı çözülmüş bir şekilde , hizmeti ayağa götürme bilinci ile çalışan, milli duygulara ve yok olmaya yüz tutmuş manevi değerlere sahip çıkan ,bir hizmet anlayışı ve vaadi ile bu şerefli göreve talip oldum.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımın her zaman Ünye Belediye Başkanı olarak yanında , tüm bölgeye hizmet içinde, ayrıca gecemi gündüzüme katarak hizmete hazırım. Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanıma olan sorumluluğumun bilincinde olarak  gönüllere hizmet etme yolunda varım.

En derin saygılarımla

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-